Pārsteidz draugus ar ķirbju un mango ievārījumu! Pagatavot ir vienkārši

0 Komentāru
Pārsteidz draugus ar ķirbju un mango ievārījumu! Pagatavot ir vienkārši

Rubrikā “Pagrabā pie Bez Tabu” rīdziniece Kristīne Štikāne iesaka gardu un vienkāršu ievārījuma recepti. To varot dēvēt arī par biezeni, un garšo pat tiem, kam parasti ķirbji negaršo.

Ievārījumam nepieciešams tikai mango, ķirbis un garšvielas, kas piešķir ievārījumam tā saucamo rozīnīti.

Ķirbju un mango ievārījuma sastāvdaļas:

2 glāzes kubiņos sagriezta ķirbja

2 mango

1 citrons

1 glāze ievārījuma cukura

1 glāze ūdens

1 tējkarote kardemona

1 tējkarote kanēļa

Kajennas pipari

šķipsniņa sāls

Vispirms liek vārīties mango gabaliņus, jo tie vārās ilgāk nekā ķirbis. Pievieno glāzi ūdens. Sagriež lielo ogu. Kad mango vārījies 10-15 minūtes, pievieno ķirbi. Ik pa laikam biezenis ir jāsamaisa. Kad tas gandrīz gatavs, laiks pievienot garšvielas. Vispirms izspiež citronu sulu un pievieno to, tad liek klāt vienu tējkaroti kardemona, vienu tējkaroti kanēļa, Kajennas piparus un šķipsniņu sāls.

Kad biezenis pilnībā izšķīdis, pievieno vienu glāzi ievārījuma cukura. Ja grib, lai masa pilnīgi viendabīga, var sablendēt. Pilda burciņās, kamēr karsts.

Rūpējoties par apkārtējo vidi, Kristīne vienmēr pilda ievārījumu burkās, kas reiz jau izmantotas.

Rosīties virtuvē Kristīnei patīk, jo, gatavojot ēdienu, izdodas relaksēties un nedomāt par ikdienas  problēmām. Ēdienu gatavošanas prasmi aizguvusi no mammas. Ikdienā Kristīne strādā  mežizstrādes firmā un ir sertifikācijas speciāliste, taču atliek laiks arī vaļaspriekam un ne tikai ēdienu gatavošanai vien. Kritīne arī dzied korī, aizraujas ar tēju vākšanu. Uzsākusi studēt maģistrantūrā uztura zinātni. Vislabāk patīk ēdieni, kurus var vienkārši pagatavot. Ar receptēm labprāt dalās arī savā “Instagram” kontā, ko dēvē par sirdsvirtuvi.

0 Komentāru