Komentāri

Tuvojoties gada nogalei, Latvijas sabiedrībā aizsākušās diskusijas par to, kā dzīvosim nākamgad, jo atkal gaidāmas izmaiņas nodokļu jomā. Tāpēc jautājums, vai tā ir tikai sakritība, ka nupat pašmāju mazie uzņēmēji ir sākuši saņemt interesantus piedāvājumus reģistrēt savu uzņēmumu Igaunijā?

Daudzi latviešu uzņēmēji šonedēļ e-pastos saņēmuši mulsinošu piedāvājumu:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Katra uzņēmuma svarīgākais uzdevums ir rentabilitātes palielināšana, tādēļ piedāvājam Jums apsvērt iespēju optimizēt biznesa nodokļu slogu, atverot uzņēmumu Igaunijā.

Tās ir tikai pirmās rindas no savdabīgā e-pasta ar aicinājumu pārcelt savu uzņēmumu uz kaimiņvalsti. Palūkojot norādītajā mājaslapā, lasāms uzskaitījums, kādus labumus var gūt, ja savu firmu pārreģistrē Igaunijā. Pieminēti zemāki nodokļi, kas daudziem ir kā medus maize.

Un kā tad ir patiesībā? Vai šāda veida piedāvājumi ir likumīgi? To jautājam nodokļu iekasētājiem, kuri atbild, ka jā, jo esam Eiropas Savienībā un katrs uzņēmējs drīkst savu biznesu reģistrēt kur vēlas. Pirmais, kas krīt acīs no nodokļiem Igaunijā – dividenžu izmaksa.

Pēc VID pārstāves teiktā – pārējais atšķiras par 1-3%, kuri Latvijā ir augstāki. Pēc ielās uzrunāto cilvēku teiktā noprotams, ka viņus tracina tas, ka Latvijā nav ilgtermiņā prognozējamas kopējās nodokļu politikas, tā mainās atkarībā no Valsts budžeta vajadzībām.

Kā arī dzirdam skaudrus izteikumus, ka pie mums uzņēmējus ar nodokļu slogu kā kalpus spiež uz ceļiem. Ko par šo piedāvājumu saka reāla Latvijas uzņēmuma pārstāvis. Ilggadējais Bez Tabu eksperts piekrīt sazvanīt piedāvājuma izteicējus un noskaidrot, kas un kā.

Sarunas gaitā izkristalizējas tas, ka medus maize, iespējams, nemaz tik salda nav, kā sākotnēji var šķist. Gan Igaunijas, gan Latvijas nodokļu politikai ir savi plusi, mīnusi. Kas Latvijā būtu jāmaina, lai šādu piedāvājumu izteikšana vairs nebūtu aktuāla?

Attieksme no dažādu valsts iestāžu ierēdņu puses. Jālemj, vai piekrist piedāvājumam. Uz dullo mesties reģistrēt uzņēmumu kaimiņzemē vai tomēr izsvērt visus par un pret.

Foto

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl