Alberts Dinters

Autors: Alberts Dinters

Bez Tabu raidījuma žurnālists ar specializāciju kriminālstāstu šķetināšanā. Īpaši ass un nesaudzīgs aizstāvot vides tīrību un dabas saudzēšanu.

1 komentārs

Viens no turīgo Latvijas cilvēku iecienītākajiem ezeriem, pie kura iegādāties īpašumu, bez šaubām, ir Baltezers, Rīgas pievārtē. Un! Kur nauda, tur bieži vien arī visatļautības sajūta. Uzticīgie skatītāji ziņo, ka ezera krastā uzsākti aizdomīgi būvniecības darbi.

Labdien. Būtu labi, ja Bez Tabu pievērstu uzmanību būvdarbiem, kuri notiek Lielā Baltezera pašā krastā. Traktortehnika līdzina krastu, tiek vesta smilts. Objektā ir bijis Vides dienests. Plakāts vēsta, ka tur tiks ierīkota publiska gājēju taka. Vai tiešām?

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Skaļais vides aktīvists

”Te būs publiska gājēju taka un laipa, kura būs pieejama visiem.” Uzsākto darbu īss apraksts, kurš lasāms notikumu vietā. Zeme pie pašas ūdens līnijas nolīdzināta, mazliet nostāk redzams, ka savesta svaiga smilts. Informācija uz plakāta liecina, ka idejas autors ir biedrība ”Par brīvu Lielā Baltezera krastu”.

Tās vadītājs ir savulaik gan krimināllietās, gan uzpirkšanas mēģinājumos iesaistītais Artūrs Priede, kurš savulaik skaļi iestājās par ezera krasta publisku pieejamību.

Artūrs Priede, Vides aktīvists

Pirmo reizi pie Lielā Baltezera būs publiska, droša gājēju taka. Pirmo reizi! Tāpēc es esmu pārsteigts, ka Valsts vides dienests, ar kuru es gadiem esmu cīnījies par Lielā Baltezera krastu un kuri mani vienmēr ir “atšuvuši”, tagad, kad viss ir saskaņots, saskata te kaut ko sliktu. Es esmu pārsteigts!

Vides dienestam ir bažas par to, ka darbība notiek desmit metru aizsargjoslā un notiek teritorijas līmeņa paaugstināšana. Tāpēc viņi šo jautājumu vērtēs un pieņems attiecīgus lēmumus.

Tās ir muļķības!

Taka savienos ielu un blakus esošo spēļu laukumu, pludmali. Priede apstiprina, ka Vides dienests te ir bijis, bet nekas nelikumīgs te nav darīts. Izskanējušās runas par to, ka ceļa būve un zemes līmeņa pacelšana patiesībā ir neliela dambja veidošana viņš sauca par absolūtām muļķībām.

Projekts ir saskaņots, tam zaļo gaismu devusi Garkalnes būvvalde. Arī tur nesaskata nekādus pārkāpumus.

Jānis Dambis, Garkalnes būvvaldes vadītājs

Tehniskais projekts ir izstrādāts, no Vides pārvaldes varētu būt tehnisko noteikumu pieprasīšana, bet aizsargjoslās veicamajiem darbiem, ja tas notiek ciema teritorijā,noteikumi to neparedz. Mēs pieturējāmies pie šī punkta.

Kurš spēlē pirmo vijoli?

Gājēju ceļa projekta pasūtītājs ir basketbolists Andris Biedriņš, kurš turpat iecerējis celt sev māju. Sportists intervijai nepiekrīt, ar Bez Tabu sazinās viņa advokāts.

Kārlis Tračums, advokāts

Varu apstiprināt, ka publiskās gājēju takas pasūtītājs ir Andris Biedriņš. Projekta mērķis ir likumā noteiktajā kārtībā labiekārtot Andra Biedriņa īpašumam piegulošo teritoriju, nodrošināt iedzīvotājiem brīvu pārvietošanos, jo tur, tauvas joslā, vēsturiski jau ir izveidojusies taka uz iecienītu peldvietu un novērst tauvas joslas piegružošanu. Jo sakoptā teritorijā piegružošana notiek retāk.

Vides dienests pārbaudi turpinās, un iznākums atkarīgs no tā, ko inspektori secinās no paveiktajiem darbiem dabā un norādīto būvprojektā.

Foto

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl