Lasis der visiem svētkiem! Šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā gardu recepti

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

2 komentāri

Par godu Lieldienām “Bez Tabu” stāstu sērijā “Lieldienas galdā” attālināti tikās ar šefpavāru Lauri Aleksejevu, lai iedvesmotos gardām svētku vakariņām – šoreiz piedāvājumā galdā celt lasi.

Lai pagatavotu lasi pēc Laura Aleksejeva receptes, būs nepieciešams 1 kg zivs filejas, rīvmaize, sviests, sausais estragons, apelsīnu sula, sāls un brūnais cukurs. Mūsu gadījumā izvēlējāmies dabīgo apelsīnu sulu. Kad tā sagatavota, fileju kārto uz cepešpannas un apber ar sāli un brūno cukuru. Pēc tam bļodā ieber rīvmaizi, kurai pievieno zivs garšvielas un sviestu. Visu samaisa, lai rastos viendabīga masa, kuru liek uz filejas. Pēc tam visu nolej ar apelsīnu sulu un liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī. Ar visu pagatavošanas gaitu var iepazīties video.