Komentāri
TESTS: Noskaidro, cik labi pazīsti Latvijas kino klasikas pērli “Elpojiet dziļi”!
avots: Rīgas Kino muzeja arhīvs, fotogrāfs: Juris Dzenis

Kopā ar Alfrēdu Hičkoku un Stenliju Kubriku uz Kannu starptautisko kinofestivālu dosies arī mūsu pašu, latviešu režisora Rolanda Kalniņa filma ”Četri balti krekli” jeb ”Elpojiet dziļi”(1967). Šī filma ir iekļuvusi izlasē, kurā nekad nav bijusi ne tikai neviena Latvijas filma, bet arī neviena Baltijas filma. Turklāt tā ir viena no 12 Latvijas Kultūras kanonā iekļautajām filmām!

Apkopojot visu iepriekšminēto, skaidrs ir viens – katram sevi cienošam latvietim šī filma ir vismaz reizi dzīvē jāredz! Un, ja redzēts ir, tad jāpārbauda, vai skatīts pietiekami uzmanīgi!

Svinot “Elpojiet dziļi” došanos uz Kannu starptautisko kinofestivālu, 51 gadu pēc filmas ”Četri balti krekli” uzņemšanas, režisora Rolanda Kalniņa 96 gadu jubilejas dienās, Bez Tabu piedāvā atsvaidzināt atmiņu, vēl reizi noskatoties šo Latvijas kino klasikas pērli un pārbaudot acīgumu!

Veiksmes!

1/15

Kurā gadā filma ieraudzīja dienasgaismu?

Avots: LETA

Filmas scenārijs veidots pēc Gunāra Priedes lugas ”Trīspadsmitā”, režisors Rolands Kalniņš, operators Miks Zvirbulis, mākslinieks Uldis Pauzers, kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa, montāžas režisore Zigrīda Geistarte, otrais režisors Varis Brasla, komponists Imants Kalniņš, dziesmu vārdu autors Māris Čaklais, lomās – Uldis Pūcītis, Līga Liepiņa, Dina Kuple, Pauls Butkēvičs, Arnolds Liniņš un citi.
Filma restaurēta Latvijas studijā ”Lokomotīve” 2017. gadā.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl