Kā noorientēties Lieldienu olu piedāvājumā?

1 komentārs
Kā noorientēties Lieldienu olu piedāvājumā?
Foto: Ekrānuzņēmums ()

Olu marķējums atklāj vairāk, nekā Tu vari iedomāties! Raidījuma Bez Tabu korespondents Artūrs Špaks iegādājas trīs dažādu olu pakas! Viena olu paka ir ar lauku olām, otra paka ir no lielveikala, taču trešā ir paipalas olu kaste! Artūra plāns ir olas novārīt un dot ekspertiem nogaršot, kura no tām ir visgaršīgākā!

Paka ar lauku olām vidēji maksā 1,70 eiro, kas ir daudz vairāk kā veikalā pieejamo olu paku cena. Tomēr tā nav vienīgā atšķirība!

Lauku vista būs skraidījusi saulītē, ēdusi visu kas pagadās – tārpus, zālīti un graudus! Savukārt, veikalu olu perētājas atradušās sprostā, diezgan ierobežotos apstākļos un barota ar konkrētu barību!

Veikalā pirktu olu izcelsmi var redzēt, aplūkojot uz tās esošu zīmogu. Jo mazāks ir pirmais skaitlis uz olas, jo labākos apstākļos vista ir turēta. Nulle apzīmē bioloģisko ražošanu, vieninieks- brīvo turēšanu, divnieks- turēšanu kūtī, savukārt skaitlis 3- turēšanu sprostos. Nākamie divi burti norāda, kurā valstī ola ir izdēta.

Lai pagatavotu cieti vārītu vistas olu, to verdošā ūdenī jāvāra 10 minūtes, savukārt paipalu olām vārīšanas laiks ir par trešdaļu mazāks.

Kāds bija ekspertu viedoklis – kura olas ir tās labākās?

Skaties video!

Foto

Video

1 komentārs