“Jau bērnībā taisīju smilšu kūkas!” Armanda Simsona sieva Iveta gatavo mafinus “zero waste” gaumē

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

Pievienot komentāru

TV personība Armands Simsons kopā ar ģimeni Bez Tabu rubrikas “Dzīve bez atkritumiem” ietvaros pielaikojis “zero waste” jeb bezatkritumu dzīvesveidu, noskaidrojot, cik vienkārši iepirkties, izvairoties no plastmasas maisiņiem. Tāpat Armanda sieva Iveta atvadījusies no lietām, kuras mājās ir liekas, ziedojot tās citiem. Nākamais uzdevums, kuru ģimene nolēmusi izpildīt, ir mafinu pagatavošana “zero waste” gaumē!

Pirms Iveta pievēršas mafinu gatavošanai, stāsta par Simsonu ģimenes ēšanas paradumiem – mājās iecienīts esot lasis, tāpat meitām ļoti garšo suši. Lai izvairītos no ēdienu izmešanas atkritumos, meitām piedāvājot mazas porcijas, jo vienmēr ēdienu var uzlikt papildus. “Heidijai ir tāds niķis uz šķīvja atstāt divas karotes, bet ar to mēs arī tiekam galā! Tie ir divi kodieni, un viss ir apēsts,” stāsta Iveta.

Ģimene kopā gatavojot bieži. Par saldumiem un gardumiem mājās atbildot Iveta, taču vakariņu reizes biežāk ir Armanda pārziņā. Vecāki cenšas arī meitas iesaistīt ēdiena gatavošanas procesā, kas viņām ļoti patīk.

Mafinu pagatavošanai Iveta izmanto konditorejas maisiņus. Lai arī tos pēc vienas lietošanas reizes varētu mest ārā, Iveta nolēmusi pēc lietošanas tos izmazgāt un lietot atkārtoti. Tāpat desertu gatavošanai izmanto cepamo papīru, kuru var izmantot līdz pat 1000 reizēm. Mafinu masa tiek iespiesta silikona trauciņos, kurus arī var izmantot atkārtoti. Pēc tam, kad mafini izcepušies, meita Heidija tos pagaršo, slavējot mammu, ka ir ļoti garšīgi.