1 komentārs

Adventa vainagu tirdzniecība rit pilnā sparā. Viens krāšņāks par otru. Visi pārdevēji apgalvo, ka viņu vainagi ir droši un sveces var dedzināt bez raizēm.

Kad raidījums Bez Tabu fotogrāfijas ar Adventa vainagiem, kādus pārdod tirdzniecības vietās, parāda VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšniekam Dzintaram Lagzdiņam, viņš ir kategorisks: lielākajā daļā vainagos esošās sveces nemaz nedrīkst dedzināt!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sveces ir bez paliktņiem jeb svečturiem vai ar ļoti maziem paliktņiem, visapkārt tām ir ugunsnedroši dekori: sausi salmi, viegli uzliesmojoši audumi utt., kas rada lielu iespējamību, ka var izraisīties ugunsgrēks.

Neiesaka vainagos izmantot tievas, garas sveces vai apaļas, kas ir nestabilas. Tām jābūt novietotām taisni, lai sveķi netek uz vainaga. Īpaši rūpīgi jāuzmana Adventa dekors, ja mājās ir mājdzīvnieks, kurš var to aizskart un sveces sašķobās vai degošas nokrīt.

Ugunsdzēsēju pārstāvis stāsta, ka ne visi zina, ka ir sveces, kuras nemaz nedrīkst dedzināt, lai gan tām ir deglis. Veikalos jāskatās, ja ir norāde, ka tā ir dekoratīvā svece, tad to nevajag dedzināt, jo tā paredzēta tikai kā dekorācija. Tā saturot dažādas ķīmiskas vielas, kas dedzināšanas procesā cilvēkam varot izraisīt galvassāpes un citas veselības problēmas.

Neraugoties uz brīdinājumiem, uzmanīt aizdedzinātos Adventa simbolus, katru gadu Ziemassvētku laikā ir no 10 līdz 15 gadījumu, kad saimnieki pašu spēkiem vairs nespēj apdzēst sveču radītās liesmas un sauc palīgā ugunsdzēsējus. Gadās, ka uguns nelaimē iet bojā ne tikai visa iedzīve, bet arī cilvēki.

Foto

TOP komentāri

  • Vita
    +1 +1 0

    Vita

    mn par tādām svecēm, kas nav domātas dedzināšanai pirmā dzirdēšana

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl