Trīnītes no Jelgavas gatavo banānu-kokosriekstu miltu kēksiņus un spirdzinošu smūtiju ar skābenēm

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

Pievienot komentāru

Inga Ķergalve ir piecu bērnu mamma, taču šoreiz virtuvē kopā ar šefpavāri Svetlanu Riškovu rosīsies Ingas jaunākās meitas – trīnītes Marta, Maija un Māra. Kopīgiem spēkiem ar šefpavāri meitenes mammu iepriecinās ar banānu-kokosriekstu miltu kēksiņiem, ko dekorēs ar svaigā siera, rabarberu krēmu, bet klāt piedzeršanai būs zaļais jogurta smūtijs ar skābenēm un rabarberu sīrupu.

Kēksiņiem vajadzēs divus banānus, 200 gramus kviešu miltu, 150 gramus cukura, 50 gramus kokosriekstu miltu, divas tējkarotes cepamā pulvera, 150 gramus mīksta sviesta un 2 olas.

Olas saputo ar cukuru un pievieno sausās sastāvdaļas. Ietauko kēksiņu formas un pilda mīklu formās. Ievieto krāsnī un cep 180 grādos aptuveni 15 -20 minūtes. Gatavie kēksiņi ir gaiši brūni.

Kamēr cepas kēksiņi, vāra rabarberu sīrupu svaigā siera krēmam. Krēmam nepieciešams 150 grami svaigā siera, 500 grami saldā krējuma, 7 grami želatīna, 250 grami rabarberu, 30 grami cukura un pūdercukurs 35 grami.

Rabarberus ar cukuru un viena citrona sulu savāra. Izkāš. Biezumi paliek krēmam, sīrupu izmanto smūtijam. Saputotam saldajam krējumam pievieno savārītos rabarberus un želatīnu. Atdzesētos kēksiņus dekorē ar rabarberu- svaigā siera krēmu un rotā ar svaigām ogām.

Vitamīnu smūtijam nepieciešams “Skyr” bezpiedevu jogurts, kam pievieno savārīto rabarberu sīrupu un 600 gramu skābeņu. Visu sablendē, pilda glāzēs un bauda.

 

Trīnītes, gatavojot kēksiņus un smūtiju, atklāj, ka viņām ir divi vecāki brāļi, kuri nopietni nodarbojas ar hokeju, un izrādās, ka divas no māsām arī aizrāvušās ar hokeju.

Mamma apliecina, ka hokejs ir viņu ģimenes kaislība.