“Tētis saka, – jo vairāk garneles, jo labāk!” Sporta žurnālista Edgara Barbaka meitas mīļi pārsteidz tēti svētkos

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

Pievienot komentāru

Par godu Tēva dienai sporta žurnālista Edgara Barbaka meitas Emma un Bella nolēmušas tēti pārsteigt, pagatavojot viņa iecienīto ēdienu – pastu ar jūras veltēm. Ar padomu un palīdzību roku procesā gatavs palīdzēt restorāna “Ferma” šefpavārs Tomass Godiņš.

“Tētis vienmēr saka, – jo vairāk garneles, jo labāk,” stāsta sporta žurnālista Edgara Barbaka vecākā meita Bella, kura šogad mācības uzsākusi otrajā klasē. Arī viņai un jaunākajai māsai Emmai jūras veltes ar pastu ļoti garšo. Šefpavārs iesaka ēdienam pievienot dārzeņus, kam piekrīt arī māsas. Abas sadala darbus – nomizo cukīni, sagriež sniega zirņus, selerijas kātu, ķiršu tomātus un puravu. Liek vārīties pastu, pannā apcep sagrieztos dārzeņus, tikmēr cepšanai sagatavo jūras veltes, kuras pievieno apceptajiem dārzeņiem.

Meitas atklāj, ka visbiežāk tēti iepriecina ar dažādiem zīmējumiem. To apstiprina Edgars, kurš stāsta, ka viņam esot kaudze ar meitu zīmējumiem, kuri ir ļoti mīļi. Tāpat brīvdienu rītos meitas bieži gatavojot mammai un tētim brokastis, kas vecākus priecējot.

Ģimenes vecākā meita Bella dzīvi nolēmusi saistīt ar sportu, kas tuvs ir arī tētim Edgaram. Viņa apmeklē basketbola nodarbības, taču jaunākā meita Emma aizraujas ar dziedāšanu, taču tētis nolēmis, ka meitai spēki jāizmēģina arī vieglatlētikā.

Kad dārzeņi un jūras veltes apcepušās, visam pievieno kokosriekstu eļļu, citrona un laima sulu. Pēc tam servē šķīvjos, lai pasniegtu tētim. Edgars ir ļoti priecīgs par meitu pārsteigumu!