Gruzijā ar vīna audzēšanu un darīšanu nodarbojas jau vairāk nekā 7000 gadu, turklāt nevienā citā vīna zemē nav tik daudz vīnogu šķirņu kā Gruzijā – visā pasaulē ir pāris tūkstošu šķirņu, un 500 no tām sastopamas Gruzijā. Daudzi valodnieki, bet Gruzijā teju visi iedzīvotāji pamatoti uzskata, ka vārds ‘vīns’ cēlies no gruzīnu valodas vārda ‘gvino’, līdz ar to nebūtu pārspīlēti Gruziju dēvēt par vīna šūpuļzemi. Viens no zināmākajiem Gruzijas vīniem ir “Saperavi”. Šoreiz būsim aculiecinieki šā vīna degustācijai. Turklāt tā būs aklā degustācija.

Atpakaļ uz rakstu

1 komentārs

  • Vita Dišlere

    Vita Dišlere

    Vienu nesaprotu ja degustētājs to vīnu nespļauj laukā, viņš noreibst.Vai tad nākošo vīnu var izvērtēt.😉

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!