Baiba Runce

Autors: Baiba Runce

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kas gatava piedzīvojumiem un avantūrām. Ar tādu pašu kaislību dara arī savu darbu.

1 komentārs

Ints Bekers plašākai publikai palicis atmiņā kā TV3 grilēšanas šova “Ar gardu muti” vadītājs, bet šoreiz kopā ar raidījuma Bez Tabu žurnālisti Baibu Runci devās labāko šašliku “medībās”. Baudot un vērtējot šašliku vairākās vietās Rīgā, radās noderīgi secinājumi par to, kādam jābūt labam šašlikam.

Ints ļoti novērtē marinādes vienkāršību, piemēram, cūkgaļai vislabāk derēs sīpoli ar zaļumiem. Noteikti vajadzētu atturēties no etiķa lietošanas, tas kopā ar sāli no gaļas izvelk visu mitrumu. Sausu gaļu glābs eļļa, tā derēs jebkurai gaļai, jo cepot tā izveidos ap gaļas gabaliņu kārtiņu, kas visu sulu noturēs šašlikā.

Vistas gaļu būtiski ēst tikko ceptu. Tas esot kā likums – jāpēd uzreiz pēc pagatavošanas, citādāk tā paliks sausa. Arī skābums gaļu padara sausu, un to izglābt var vienīgi eļļa. Ints uzskata, ka labākā vistas šašlika recepte ir karijs ar majonēzi, pēc izvēles var pievienot arī ķiploku.

Sali pirms cepšanas nav ieteicams lietot, jo tad gaļa kļūs sausāka. Vislabāk to marinēt zaļumos un eļļā, tad izcept, un pēc tam ielikt traukā tikai ar zaļumiem, pievienot nedaudz sāls, un sakratīt.

Foto

TOP komentāri

  • Kaiva
    0 0 0

    Kaiva

    Kas tās par muļķībām ar etiķi? Vienīgais garšīgais sašliks ir etiķī marinēts. Sīpoli, etiķis, mazliet sāls un cukurs, pipari.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl