Šefpavārs Mārtiņš Sirmais piedāvā garneļu kokteiļa recepti, kas viņam saistās ar Meksiku

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

Pievienot komentāru

Turpinām raidījuma “Bez Tabu” stāstu sēriju “Cita garša”, un šoreiz ar savām zināšanām par pasaules garšām un kādu gardu recepti dalīsies šefpavārs Mārtiņš Sirmais.

Viena no lielākajām šefpavāra Mārtiņa Sirmā dzīves kaislībām ir ceļošana – viņš pasauli radis izzināt caur ēdienu un garšām. “Jo senāka kultūra, jo garšīgāks ēdiens!” secinājis Sirmais. Klimats, cilvēki un reliģija – būtiskākais, kas ietekmē ēdienu. Pirms ceļojumiem Sirmais veic kārtīgu izpēti par konkrēto valsti uz kuru dodas – lasa ko un kā galamērķī ēd, kāpēc ēd, izzina tradicionālos ēdienus. Ceļojot ar ģimeni, Mārtiņš vienmēr izvēlas nakšņot tirgus tuvumā un būt kulinārās dzīves epicentrā.

Mārtiņš Sirmais
šefpavārs

Ģimene par to gan priecājas, gan cieš, bet viņiem jau arī, ja tētim ir tāda novirze, tad viņi jau ir “parāvušies” uz to.

Vaicājot, uz kurieni Sirmais vēlētos aizceļot, viņš min Patagoniju un atklāj, ka arī dažas Āfrikas valstis viņu interesējot.

Šoreiz Mārtiņš Sirmais iedvesmos caur garšu aizceļot uz Meksiku, jo šefpavārs galdā cels garneļu kokteili. Lai to pagatavotu nepieciešams avokado, tomāti, sīpoli, selerijas kāts, koriandrs, pētersīļi, kūpinātas paprikas pārslas, svaigas lauru lapas, laims, zivju mērce, olīveļļa, sāls, garneles, tomātu sula, mazie tacos, kumīna sēklas, asā mērce un halapeņjo pipari. Recepte soli pa solim skatāma video.