Grilēšanas pieredzē dalās motociklists, kurš enduro izbraucienos līdzi ņem pannu un pat kūpinātavu

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

5 komentāri

Jā, tas izklausās neticami, bet Rihards Grunte, motobraucējs ar divu gadu pieredzi, savā motoklubā ir ieguvums, jo viņš pamanās enduro izbraucienos līdzi paņemt pannu, bļodas, nažus, dēlīšus un pat kūpinātavu. Šoreiz tādā varen lietainā dienā, spītējot lietum, Rihards pagatavo burgerus un kūpinātu vistas fileju.

Rihards Grunte ir zemessargs un “Printful” mārketinga speciālists, kurš darba dienas aizvada, sēžot pie datora, tāpēc brīvo laiku pavada, cik vien aktīvi iespējams. Viņam pieder enduro motocikls, un, kad vien iespējams, viņš dodas mežā. Tiesa, nevis vienkārši mežā, bet pa īpaši izveidotām trasēm motobraucējiem, tādas izveidotas visā Eiropā, un to nosaukums ir Trans Euro Trail jeb saīsinājumā TET.

Rihards Grunte
motobraucējs, kura aizraušanās ir gatavošana

Es esmu no moto piedzīvojumu kluba “apPasaule” biedrs, un mūsu klubā ir tāds kodekss, motobraucēja bībele, kas ļauj braukt pa tādiem ceļiem, kur atļauts, nebraukt privātīpašumos, nebojāt ceļus un būt laipniem pret katru pretimnācēju, pretimbraucēju.

Rihards ne tikai brauc ar motociklu, viņš allaž moto izbraucienos atrod laiku savai kaislībai – gatavošanai. Arī šoreiz, kamēr motokluba kolēģi brauc pa kārtējo TET trasi, viņš ir gatavs pārējos pārsteigt ar gardu un ļoti vienkāršu maltīti. Rihards pagatavos burgerus. Jautājums, kā? Izrādās, ka viņam allaž motocikla somās līdzi ir  panna, naži, dēlītis, bļodas un, protams, visi gatavošanai nepieciešamie produkti. Šoreiz gan produktu sadaļu, pateicoties mūsu atbalstītājam, veikalu tīklam “Maxima”, esam sarūpējuši mēs, tāpēc Rihards droši varēja moča somās ielikt arī kūpinātavu. Tā, starp citu, šai moto sezonā būs neatņemama viņa līdzi ņemamo lietu sarakstā.

Rihards sāk ar gaļas gatavošanu burgeriem un, mizojot sīpolus, atklāj, ka gana daudz braucis pa Latviju, arī Igaunijā paceļots, tagad tuvākais plāns ekspedīcija 1836 enduro jeb ceļš apkārt Latvijai.

Rihards Grunte
motobraucējs

Mums lielākā daļa klubā ir apbraukuši Latviju pa perimetru, cik vien tuvu iespējams robežai, bet es to neesmu paguvis izdarīt. Šobrīd ir īstais laiks to paveikt, kamēr ceļošana aiz Latvijas robežām ir ierobežota. Bet man šim braucienam būs savs piesitiens, es izzināšu vēsturi un arī kulinārijas un dzērienu pusi. Tam sekot līdzi varēs manā lapā “Outduro” un “Instagram” kontā @outduro.

Rihards godīgi atzīst, ka pavārmākslā joprojām izglītojas, tā ir viņa kaislība. Rihards vēl arvien mācās, iedvesmojoties no labākajiem. Tieši tāpēc, gatavojot burgeru gaļu, šoreiz viņš izmēģina Gordona Remzija recepti, klāt maltai liellopu gaļai liekot tikai olas dzeltenumu, sāli, piparus un aso čili garšvielu. Visu izmīca un liek cepties pannā, kas sakarsēta uz grila. Tā kā Rihards mācās no savām kļūdām, tad viņš iesaka burgeru gaļu veidot tādos diezgan plakanos plāceņos, atceroties, ka cepoties gaļa saraujas.

Pavisam drīz jau dzirdam tālumā motociklu skaņas, izsalkušie kolēģi ir klāt. Rihards apcep burgera gaļu, kad tā gatava, uzliek virsū siera šķēli un īsu brīdi atstāj sacepto gaļu uz pannas. Tai pat laikā uzgrilē maizīti, liek uz maizes burgeru mērci, salātu lapas, sarkano sīpolu, tomātu un tad pa virsu gaļu. Maizes cepurīte virs gaļas, un burgers gatavs.

Kamēr kolēģis bauda pirmo burgeru, Rihards ar vistas gaļas garšvielu saberž vistas filejas gabaliņus un liek kūpinātavā uz pusstundu. Bet ar to vēl nav gana, jo motobraucējs izņem no somas prīmusu, espreso kafijas kannu, kafijas dzirnaviņas, pupiņas un pagatavo svaigu kafiju. Stiprinājušies miesā, motobraucēji dodas iekarot jaunas motobraucēju virsotnes.

5 komentāri