Baiba Runce

Autors: Baiba Runce

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kas gatava piedzīvojumiem un avantūrām. Ar tādu pašu kaislību dara arī savu darbu.

5 komentāri

Pieturai “Varicēni” Smiltenes pusē pabraukt garām, to neievērojot, ir neiespējami. Ceļa malā top interesants namiņš, kuru vietējie dēvē par “Hobitu māju”. To veido ekoloģiska dzīvesveida aktīvisti, un nojume tiek celta, izmantojot dabīgus materiālus.

Namiņš top, rūpējoties par apkārtnes bērnu labsajūtu. Pieturā skolēni gaida autobusu, tagad viņiem būs iespējams paglābties no lietus, sniega un vēja. Namiņā būšot soliņi, īpaša vieta svecei un pat plauktiņš ar grāmatām.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vizuālā izskata dēļ namiņš kļuvis par tūristu apskates objektu, savukārt materiālu ziņā tas piesaistījis būvnieku uzmanību. Tā sienas veidotas no māliem, salmiem, nedaudz zirga vai govju mēsliem un kaļķa.

Ekoloģiskā būvniecība ir Tomasa Krīgera hobijs, viņš vēlas cilvēkiem parādīt, ka māju iespējams uzcelt arī bez cementa un ķīmijas. Namiņu kopā satur stabi no vecās klēts, un arī māls tiek iegūts pašu pagalmā.

Namiņš top bez liekiem tēriņiem, arī darbaspēks ir brīvprātīgs. Pudeles sienās, kas atgādina vitrāžu, nodrošina eko laukums.

“Mēs lasām stiklu, un tas ir par brīvu. Nav nekādas jēgas maksāt dārgu naudu par stiklu. Dubultie logi, un caur tiem skaisti spīd gaisma.”

Līga pēc profesijas skolotāja, Tomass elektroinženieris, pirms desmit gadiem uz Latviju pārcēlies no Vācijas. Viņu mājas pagalmā uzbūvēta ekoloģiska māja dzīvošanai visa gada garumā. Nākotnē ģimene plāno pilnībā pārcelties uz dzīvi ekoloģiskā mājā.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl