Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

5 komentāri

Nav noslēpums, ka liela daļa cilvēku izvēlas laimi braukt meklēt ārzemēs. Izņēmums nebija Gulbenes iedzīvotāji Ivars un Linda. Taču tad notika klikšķis un viss mainījās…

Tēvs Ivars un meita Linda vairākus gadus dzīvoja Anglijā. Linda atzīst, ka vienu mirkli pat Angliju uzskatījusi par savām mājām. Tomēr dienas gāja un nāca apskaidrība par to, ka arvien vairāk gribas atgriezties dzimtenē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viss būtu vienkārši, taču ģimeni mocīja jautājums- ko lai Latvijā dara, kur lai strādā un kā lai izdzīvo?

Meita Linda stāsta, ka kādu dienu, tētis Ivars strādājot Anglijā, nejauši nokļuva kādā ķiploku audzētavā. Atbraucot mājās, sajūsmas pilns, viņš stāstīja, ka redzējis milzīgu lauku ar ķiplokiem. Pēc mirkļa atskanējis jautājums: “Varbūt mēs arī tā varam?”

Linda
Ķiploku audzētāja

Sākām ideju pamazām apstrādāt un tā tas arī aizgāja. Palikām pie tā, ka kāpēc gan nepamēģināt!

Pagaišā gada rudenī paši saviem spēkiem sastādījuši pirmo 0,5 m2 ķiploku. Jāpiebilst, ka stādīšana notikusi ar rokām! Darbs esot bijis milzīgs un grūts, tāpēc ziema pagājusi vaktējot augus un pārbaudot, vai viss ir kārtībā.

Ivars
Ķiploku audzētājs

Mēs esam saliedēta komanda! Viens otru uzmundrinām!

Viens no lielākajiem ģimenes pārsteigumiem esot bijis fakts, ka spēcīgajam garšaugam ir šķirnes! Lai gan liela daļa cilvēku ir pieraduši pie klasiskā Ziemas ķiploka, ģimene izvēlējusies ar šķirnēm variēt, izvēloties pavisam asu ķiploku, maigāku un tādu, kura garša līdzinās puravam.

Jāpiebilst, ka šis bijis pirmais gads, kad ģimene audzējusi ķiplokus. Tas bijis ļoti veiksmīgs – ģimene novākusi 4 tonnas augu!

Tomēr tas nebūt viss – nākamais ķiploku ražotāju sapnis ir ražot produkciju no saviem, pašmāju audzētiem un lolotiem imunitātes nesējiem!

Ģimenes galva Ivars atklāj vienu no noslēpumiem brangas ražas iegūšanai- ķiploku vajag kustināt- apravēt tam apkārt un izlasīt nezāles, jo kā pati ģimene saka- šis augs ir izvēlīgs!

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl