“Nost ar rasolu” jeb veselīgie salāti fitnesa treneres Paulas Freimanes gaumē

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

4 komentāri

Fitnesa trenere Paula Freimane savam treneres titulam nu droši klāt var pievienot arī pavārgrāmatas autore. Decembra sākumā iznākusi Paulas radītā pavārgrāmata, kas tapusi 13 mēnešu garumā. Un, tā kā grāmata savus lasītājus satikusi decembrī, tad arī Paulai vairs nav galva jālauza, ko dāvināt saviem tuvākajiem un draugiem Ziemassvētkos.

Paulai Freimane Ziemassvētku sauc par ģimenes svētkiem, tāpēc tie asociējas ar būšanu kopā ar ģimeni, kad noteikti mājās ir eglīte, smaržo pēc piparkūkām un mandarīniem. Paula Ziemassvētkus pavadīs Dobelē, kopā ar ģimeni, kur allaž visu rīkošanas procesu uzņemas Paulas mamma. Fitnesa trenere vēl noteic, ka svētki noteikti saistās ar gatavošanu. Un, nu jau kādu laiku ar veselīgu ēdienu gatavošanu, iemesls tam ir ne pārāk jaukās bērnības atmiņas par svētku svinēšanu pārāk pilniem vēderiem.

Paula Freimane
fitnesa trenere

Mana bērnības sajūta Ziemassvētkos bija pārēšanās. Tā nav patīkama sajūta, jo allaž pēc tam bija tāda smaguma sajūta, kad visi sēž pie galda. Un man, nu, jau kādus četrus gadus nekad nav bijis tā, ka es būtu pārēdusies. Tā ir tik laba sajūta.

Tāpēc Paulas šoreiz dalīsies savas jaunās pavārgrāmatas “Zelta sastāvdaļa” vienā no receptēm, ar gana provokatīvu nosaukumu “Nost ar rasolu”. Ēdot šos vieglos un svaigos salātus, pārēšanās noteikti nedraud.

Pati Paula teic, ka Ziemassvētkos cenšas noteikti pasportot un iesaka arī citiem atvēlēt šais svētkos laiku fiziskām aktivitātēm. Nav jau uzreiz jādodas uz sporta zāli, kas gan, kā trenere novērojusi, svētkos parasti slēgtas. Pietiks ar garākām pastaigām.

Paula Freimane
pavārgrāmatas autore

Varbūt jāpaņem ģimene, jo 24. decembrī esam kopā ar ģimeni un jāiziet garākā pastaigā, tas satuvina ģimeni.

To visu Paula stāsta paralēli gatavojot “Nost ar rasolu”. Salātiem vajadzēs sālsūdenī novārītu vistas fileju, cieti vārītas olas, lociņi, gurķis, tomāti, konservēta kukurūza, avokado, grieķu jogurts un garšvielas.

Dārzeņus, olas un vistu sagriež nelielos gabaliņos. Liek bļodā, sagriež lociņus un gatavo mērci, ko Paula sauc par zaļo majonēzi. Saspaida avokado un sajauc ar grieķu jogurtu, jūras sāli un čili garšvielu. Iemaisa mērci salātos. Tie ir ēdami uzreiz, citādi paliks brūni, jo avokado sajaukts ar gaisu sabrūnē.

Salātus pasniedz ar rupjo maizīti.

Paula Freimane visiem Ziemassvētkos novēl veselību, tieši tik vienkārši.