“Mamma mūs lutina ar makarūniem, tāpēc viņai gatavosim “tom kha” zupu.” Māmiņdiena Simsonu gaumē

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

Pievienot komentāru

Savu mammu Ivetu trīs no četrām Simsonu meitām nolēmušas Māmiņdienā cienāt ar zupu, kas nākusi no Āzijas. “Tom kha” zupa, kā paskaidro šefpavārs Lauris Aleksejevs, austrumniekiem ir tas pats, kas mums rupjmaize. Viņi to ēd katru dienu, bet Simsonu ģimenē “tom kha” zupa ir svētki. Eimija, Heidija un Patrīcija ķeras pie darba, klausot šefpavāra Laura Aleksejeva norādēm.

Šefpavārs Lauris Aleksejevs gatavs izpildīt meiteņu vēlmi mammai pagatavot “tom kha” zupu, kas nāk no Āzijas. Tiesa, viņš to nedarīs viens, jo trīs no Simsonu četrām meitām ir gatavas palīdzēt.

Lauris Aleksejevs
restorāna 36. līnija šefpavārs

“Tom kha” zupa austrumos ir tāpat kā mums rupjmaize. Viņi to ēd katru dienu, mums tie ir svētki. Tā kā mūsu tēma ir svētki, tad mēs mammai kā pārsteigumu gatavosim šo zupu.

Lauris sadala darbus – Heidija, Simsonu trešā meita, tiek pie mazākā nazīša un ķeras klāt šampinjonu griešanai. Bet Eimija ar Patrīciju  “čikājoties” noskaidro, kurai būs jāgriež sīpoli. Tie tiek Eimijai, kura zaudē, bet Patrīcija var ķerties klāt čili sagriešanai. Vēl bez čili asumu zupai piešķirs ingvers, laima lapas un citronzāle, tā gan vairāk aromātam.

Gatavojot pikanto zupu, meitenes atklāj, ka mamma viņas lutina ar saldumiem.

Patrīcija
vecākā Simsonu meita

Mūsu mamma cep makarūnus. Mēs viņai palīdzam, bet viņa vienlaikus var uzcept pat 100 makarūnu.

Iveta, smejoties norāda, ka varbūt gluži simtu viņa nav cepusi, bet vienlaikus uzsver, ka makarūni tas nemaz nav sarežģīti.

 

Iveta Simsone
četru meitu mamma

Tas nav sarežģīti, tas ir “čakarīgi”. Un daudz makarūnu vajag, lai visiem pietiktu.

Toties, raksturojot savu mammu, meitenes pārsteidz gan Lauri, gan mammu, sakot, ka mamma ir viņu labākā draudzene.

 

Iveta Simsone
četru meitu mamma

Es esmu pārsteigta, jo esmu stingra mamma. Tas, ka esmu labākā draudzene, ir labs novērtējums tam, ko es daru.

 

Virtuvē arvien plašāk izplatās gardās austrumu zupas smarža. Kad sīpoli un ingvers apcepušies, pielej buljonu, pieliek citronzāli un laima lapas, visu pavāra un izkāš. Vēlreiz jau bagātināto buljonu uzvāra, un tad var pievienot kokosriekstu pienu un mazos gabaliņos sagrieztu vistas gaļu.

Gatavojot mammai zupu, Lauris izzina, kādi ir Simsonu ģimenes ēšanas paradumi, izrādās, ka ģimene ikdienā cenšas ēst veselīgi, bet lielākais gardums esot laša tartars.

 

Iveta Simsone
četru meitu mamma

Laša tartars ir mūsu ģimenes topa ēdiens. Turklāt tas mums visiem garšo.

 

Gatavošana nonākusi garšošanas posmā, un, katru reizi pagaršojot zupu, atskan – mmmm.

 

Lauris Aleksejevs
šefpavārs

Cik labi, ka ir kulinārā valoda, ko var lietot pirms gatavošanas, gatavošanas laikā, ēdot un pēc baudīšanās, un tā ir oooo, mmmm, ommm.

 

Meitenes turpina iepazīstināt ar savu mammu, atklājot, ka mammai patīk zīmēt hennas tetovējumus, veidot frizūras un make-up. Iveta gan norāda, ka viņai kā pilnas slodzes mammai šie ir mazie ikdienas prieki, hobija līmenī. Tikmēr Simsonu meitām ir grandiozi plāni, piemēram, Patrīcija nopietni aizrāvusies ar animāciju.

Iveta
pilnas slodzes mamma

To jau redzēsim, kā būs, bet šobrīd viņa pat sākusi apgūt japāņu valodu un plāno studēt animāciju tieši Japānā. Tētim būs ko pastrādāt.

Tikmēr Eimija, kas ir otrā Ivetas meita, cer iet mammas pēdās un viņu interesē skaistumkopšanas joma, kamēr Heidijai kā jau topošai pirmklasniecei domas mainās pa dienām. Pirms dažām dienām viņa esot gribējusi būt dejotāja, bet šodien aizrāvusies ar zīmēšanu.

Tā pļāpājot, zupa gatava un meitenes cienā mammu. Jau atkal skan kulinārā valoda, kur dzirdam gan oooo, gan mmmm. Zupa izdevusies, un, visticamāk, nākamreiz Simsonu mājās to gatavos meitas.