Lieldienu superēdiens! Pagatavo šo vistiņu un iepriecini savus mīļos

Artūrs Špaks

Autors: Artūrs Špaks

Bez Tabu raidījuma žurnālists, kurš labi orientējas ceļu satiksmes lietās, apdrošināšanas strīdu un dažādu konfliktu risināšanā.

Pievienot komentāru

Pildīta vistiņa bekona mētelītī var šķist neizpildāms meistarstiķis, taču ar nelielu pacietību un šefpavāra padomu to var pagatavot pat pilnīgs iesācējs.

“Bez Tabu” stāstu sērijas ”Lieldienas galdā” ietvaros Cēsīs esošā restorāna ”H.E. Vanadziņš” šefpavārs Edgars Rubenis piekritis virtuāli sniegt padomus “Bez Tabu” žurnālistam, lai veiksmīgi pagatavotu pildītu vistas fileju.

Ēdiena pagatavošanai nepieciešamos produktus var nopirkt ikvienā iecienītā pārtikas veikalā.

1 porcijai

1 vistas fileja (150-200 g)

100 g plāni sagrieztas karsti kūpinātas cūkgaļas krūtiņas

100 g tomātu

Viens kupls zariņš pētersīļu

1 vistas ola

300 g ziedkāposta

200 g sviesta

100 g lazdu riekstu

200 g saldētu upeņu

100 g sarkanā kāposta

Eļļa

Cukurs

Sāls

Pipari

Citrons

Visilgāko laiku aizņem tomātu vītināšana. Tie jāizfilē, jāsagriež plānās šķēlēs un jāapkaisa ar sāli, tad jāliek krāsnī. Pēc tam jāķeras klāt upeņu atkausēšanai un to iecukurošanai. Atkusušo upeņu sacukurotā sula noderēs mērcītei, arī upenes tiks izmantotas ēdiena pagatavošanai.

Lieldienu noskaņās 10 minūtes jānovāra ola un jāķeras klāt lazdu riekstu apcepšanai.

Kādi ir pavāra norādījumi, pagatavojot pildījumu? Kas jāievēro, sagatavojot riekstu sviestu? Uzzini šo un citus šefpavāra Edgara Rubeņa padomus, noskatoties pievienoto video.