Latvijā dzīvojošā brazīliete Vanesa dalās ar gardu garneļu recepti, kas viņai saistās ar dzimto pusi

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

1 komentārs

Šovasar aprit piecpadsmit gadu, kopš Vanesa Rufino dzīvo Latvijā. Lai arī šķitis, ka šeit ieradusies tikai uz laiku, iedzīvošanās notikusi tik raiti un organiski, ka nolēmusi mūsu valsti saukt par savām mājām.

Vanesa spilgti atceras to liktenīgo pavasari, kas pārcēlusies uz Latviju – bijis vēss, un brazīliete jutusies nosalusi. Pagājis laiks, kamēr pieradusi pie Latvijas klimata. Vanesa stāsta, ka aukstākajā ziemā Brazīlijā ir +25 grādi, tāpēc īstu aukstumu nekad neesot izjutusi. Varētu šķist, ka brazīliete ir īsta karstuma mīle, patiesībā vismīļākais viņai ir tieši dabas mošanās laiks – pavasaris, kuru pa īstam iepazinusi tieši Latvijā!

Atbraucot uz Latviju, Vanesa sākusi domāt par savu nodarbošanos. Sākumā domājusi par sava veikala atvēršanu, tomēr plāns īsti neīstenojies. Vēlāk sākusi strādāt par pavāri dažādos restorānos, šobrīd ir priekšniece pati sev un savus klientus, kurus mīļi sauc par draugiem, lutina ar brazīliešu ēdieniem, kurus iespējams pie viņas pasūtīt.

Tāpat cepuri nost, runājot par Vanesas latviešu valodas zināšanām – starp citu, arī viņas bērni – meita Jasmine un dēls Gabriels – to pārzina perfekti. Viņa latviešu valodu iemācījusies, lasot grāmatas un klausoties mūziku. Viņas mīļākā latviešu grupa ir “Prāta vētra”.

Foto: EKRĀNUZŅĒMUMS

Ņemot vērā, ka brazīliete aizraujas ar gatavošanu, arī šoreiz “Bez Tabu” stāstu sērijas “Cita garša” ietvaros Vanesa gatava padalīties ar viņai tuvu recepti, kas atgādina dzimto pusi – garneles ar melnajiem rīsiem. Lai pagatavotu Vanesas iecienīto ēdienu, vajadzēs 400 g saldo kartupeļu, 500 g tīģergarneļu, 300 g paprikas, 200 g melno rīsu, 3 sīpoli, ķiploki, čili, laims, zaļumi, paciņa kausētā siera, kokospiens bundžā, garšvielas, olīveļļa un sojas mērce.