“Kiš-miš” ar rozīnēm jeb Ziemassvētku garša mūziķes Rūtas Dūdumas-Ķirses ģimenē

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

2 komentāri

Mūziķiem Jānim Ķirsim un Rūtai Dūdumai-Ķirsei šie Ziemassvētki būs pirmie vecāku godā, bet tas neizslēdz milzu aizņemtību decembrī, Ziemassvētku garšu šodien uzburs netipiski ziemas vidum.

Jānis, kad ierodas “Bez Tabu”, jau rosās mājas pagalmā un ir uzstādījis āra grilu, lai pagatavotu savu eksperimentālo Ziemassvētku gaidīšanas paelju. Tikmēr Rūta ir sagatavojusi visas sastāvdaļas.

Sagriezti sīpoli, burkāni, ķiploki, cukīni un gaļa. Vēl Ziemassvētku paeljai vajadzēs buljonu, riekstus, rozīnes, garšvielas un kinoju.

Ēdiena pagatavošanai Rūta un Jānis izmanto sviestu, jo eļļu nemūžam nepiedotu Jāņa omīte. Gatavošana ir vienkārša. Vispirms sviestā apcep sīpolus un burkānus, kad tie apcepti, pievieno cukīni un ķiploku, visbeidzot gaļu. Brīdī, kad gaļa gatava, Rūta pievieno kinoju, kas briedināta ūdenī. Gatavai kinojai pievieno buljonu un Indijas riekstus ar rozīnēm. Kad viss sasūcies un kinoja ar gaļu gatava, pievieno garšvielas un bauda.

Jānis un Rūta atklāj, ka viņiem ir lielisks ieteikums, kā neiekrist Ziemassvētku svinēšanas rutīnā.

Jānis Ķirsis
mūziķis

Vienreiz Ziemassvētkus svinam tēta mājās, vienreiz omes mājās, citu reizi pie mums, līdz ar to nav tās rutīnas.

Rūta vīru papildina stāstot, ka abiem palaimējies, ka ir kuplas ģimenes sastāvdaļa, turklāt dzimtā ir lieliski pavāri.

Rūta Dūduma-Ķirse
mūziķe

Mēdzam baudīt arī netradicionālus ēdienus, piemēram, pašu kūpinātas zivis. Bet omes rasols, omes pīrāgi, omes ābolmaizītes un no rīta omes pankūkas.

Abi nogaršo Ziemassvētku paelju, atzīst, ka tā sanākusi laba un vēlot visiem priecīgus svētkus bauda pašu gatavoto.