Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

1 komentārs

Mirkli pirms Līgo svētkiem Bez Tabu tiekas ar Dailes teātra aktieriem- Daini Grūbi, Mārtiņu Poču un Ivaru Auziņu, jo izrādās, ka viņi ir labi iepazinuši kaņepi un kā paši teic atklājuši sev to divdomīgā auga labo pusi.

Trīs Dailes teātra aktieri – Dainis Grūbe, Mārtiņš Počs un Ivars Auziņš svētkus gaida pārdomājot, kas piestāv līgo naktij- paparde vai varbūt kaņepe. Pēc atbildes ilgi pa kabatām nemeklējot visi trīs izvēlas kaņepi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Dailes teātra aktieris Mārtiņš Počs: “Viennozīmīgi kaņepe. Kaņepe ir kaut kas reāls, kaut kas īsts, kaut kad ar ko mēs darbojamies. Kaņepi es zinu nedaudz labāk nekā papardes ziedu, jo papardes zieds ir kaut kas mistisks. Kaņepe ir reāla lieta.”

Dainis Grūbe
Dailes teātra aktieris

Kaņepe vai papardes zieds? Nu, noteikti, ka kaņepe … ar papardi es īsti nezinu, ko vēl var iesākt, kā tikai attiecīgajā naktī tur tā pavārtīties un viss. Kaņepei plašāks pielietojums.

Bet trešais aktieru kolēģis Ivars Auziņš pavisam skarbi sagrauj visus mītus par papardes ziedu, par labu nosliecoties tieši kaņepei.

“Paparde nezied, jo paparde vairojas ar sporām. Tas ir tikai skaists mīts. Savukārt kaņepe zied. Tie ir mazi, balti, grūti ieraugāmi, bet ļoti vērtīgi ziedi.”, atklāj aktieris Ivars Auziņš.

Ja reiz ir kaut kas vērtīgs, tad skaidrs, ka tas ir jāiepazīst pamatīgāk. Pirmais ar kaņepi “saslimis” Ivars Auziņš un pamazām ar kaņepi iepazīstinājis kolēģus, kuri tagad kļuvuši par biznesa partneriem.

To laiku smejoties atceras aktieris Mārtiņš Počs: “Kā es iepazinu kaņepi? Tā tuvāk kaņepi es iepazinu caur Ivaru un Daini. Viņi jau darbojās ar kaņepēm un tad viņi man jautāja, vai es negribu pamēģināt. Nolēmu pamēģināt!”

Lai cik dīvaini un iespējams divdomīgi tas neizklausītos, bet patiesi, gana noslogotiem un Latvijā iemīļotiem aktieriem no skatuves brīvais laiks paiet apvelkot darba drēbes, apsienot priekšautus un ķeroties pie darba, kas ļauj uz kaņepi paskatīties citām acīm.

“Tā kaņepe, tā ar kuru mēs nodarbojamies ir tās divdomības labajā pusē,” uzsver Mārtiņš Počs.

Un tomēr, stereotipu saistībā ar kaņepi daudz, akteiri ik dienas ar to sastopas savā kaņepju biznesā.

“Aizejot piedāvājot, zvanot uz veikaliem pieda’vājot produkciju, pirmā reakcijas ir, ka tas tak ir tas pīpējamais … bet, kad es izskaidroju, izstāstu, atklāju kaņepes vērtību, cilvēki pamēģina un turpina lietot, ” ne bez lepnuma stāsta Dainis Grūbe.

Aktieri paši saviem spēkiem kaņepju pārstrādes procesu izkoduši, un tagad rosās, kā tādi melderi savā mazajā kaņepju pārstrādes rūpnīciņā. No malas raugot, tā darbošanās atgādina pirmās formulas “pit stopu”.

Interesanti, ka kaņepju pārstrādei nepieciešamās iekārtas radītas kopā ar ģimenes psihoterapeites Ainas Poišas vīru, Gati Poišu.  Par viņu aktieri teic, ka viņš ir cilvēks, kurš pat no akmens var izspiest eļļu un, ja var no akmens, tad var arī no kaņepēm.

No kaņepēm aktieri izspiež eļļu, to, kas paliek pāri samaļ un rodas kaņepju proteīns, un vēl te top lobītas kaņepju sēklas, kas garšo pēc riekstiem.

Aktieri šobrīd nemaz nevar iedomāties savu dzīvi bez kaņepes, jo viņuprāt tas ir kaut kas ne no šīs pasaules.

“Tas ir kaut kur no kosmosa nācis.  Tās iespējas, ko piedāvā kaņepe nav izsmeļams.  Pilnīgi iespējams, ka kādreiz arī teātris arī būs uzcelts no kaņepēm,” piebilst aktieris Dainis Grūbe.

Starp citu, arī Jāņu rītā kaņepe noderēs, piemēram, ar kefīru sajaukts kaņepju proteīns palīdzēs atgūties, ja būs pārmēru centīgi meklēts papardes zieds.

Foto

TOP komentāri

  • Dainis Spainis
    +1 +1 0

    Dainis Spainis

    Izklausās diezgan zili, 3 cīsiņi un galvu reibinošas vielas..zili

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl