Kā garšo čias un marakujas pudiņš žurnālistes Unas Ulmes gaumē?

Skaidrīte Nitiša

Autors: Skaidrīte Nitiša

TV3 Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ļoti labi orientējas savstarpējo konfliktu un dažādu problēmu risināšanā.

Pievienot komentāru
Kā garšo čias un marakujas pudiņš žurnālistes Unas Ulmes gaumē?

Žurnāliste Una Ume aktīvi darbojas sociālajos tīklos un raksta savu otro grāmatu, kurā tiks iekļautas gan veselīgu ēdienu receptes, gan uzturā lietojamie produkti, kas palīdz saglabāt jaunību.

Una ir kaislīga ceļotāja un katrā valstī vienmēr nobauda vietējos ēdienus un nebaidās no eksperimentiem. Svešzemēs gūto pieredzi žurnāliste liek lietā savā virtuvē un pārsteidz ciemiņus ar neierastu garšu un jaunām receptēm.

Raidījuma “Bez Tabu” rubrikā “Cita garša” , kas tapis sadarbībā ar “Rimi”, Una Ulme dalās, kā pagatavot čias sēklu un marakujas pudiņu, ko aizguvusi no brazīliešiem. Marakujas augļi ir populāri visā Dienvidamerikā. Tie, tāpat kā čias sēklas, ir ļoti veselīgi un palīdz nenovecot. Jo marakujas jeb pasifloras auglis izskatās sliktāk, jo ir vairāk sačokurojies, jo labāk, un tas nozīmējot, ka auglis gatavs.

Čias sēklu pudiņš ar marakuju
2 porcijas

3 ēdamkarotes čias sēklu

6 marakujas jeb pasifloras augļi

200 ml vaniļas piena

nepilna tējkarote medus

kokosa skaidiņas

mandeļu skaidiņas dekorēšanai

Lai pagatavotu čias sēklu pudiņu ar marakuju, vispirms sagriež marakujas augļus, pudiņam izmanto mīkstumu (sākumā nedaudz mazāk par pusi ), pievieno čias sēklas, kokosa skaidiņas, augu pienu un novieto ledusskapī aptuveni 10 minūtes, lai uzbriest čia. Tad virskārtā pievieno atlikušo marakuju un vismaz stundu divas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē ar mandeļu skaidiņām.