“Ir jāpārslēdz savs prāts uz to, ka mēs vairs nemetīsim ārā ēdienu!” Signe Meirāne dalās praktiskos padomos, kā samazināt pārtikas atkritumus

Diāna Urbāne

Autors: Diāna Urbāne

7 komentāri

Divpadsmit pavārgrāmatu autore Signe Meirāne jau vairākus gadus savā ikdienā ir ieviesusi bezatkritumu dzīvesveida principus. Gatavošana ir viņas ikdiena, tāpēc Signe ir pieņēmusi lēmumu samazināt izmesto pārtikas apjomu.

Signe iesaka rūpīgi plānot savas maltītes, lai pēc tam ēdiens nebūtu jāizmet atkritumos.

Signe Meirāne
dzīvo dabai draudzīgi

Ir jāpārslēdz savs prāts uz to, ka mēs vairs nemetīsim ārā pārtiku. Es pati sapratu, ka pieņemu šo domu, ka mājās vairs produktus nemetīšu ārā. Tajā brīdī sāku citādāk skatīties uz ēst gatavošanu, arī atverot ledusskapi skatos uz ēdienu pavisam ar citu skatienu.

Iepriekšējās dienas neapēsto ēdienu Signe papildina ar jaunām sastāvdaļām, brīžiem šādā veidā pat izdevies radīt jaunas receptes.

Signe Meirāne
dalās padomos

Ļoti vienkāršs piemērs – mājās mēs uzcepam vistas cepeti, protams, visu četratā mēs nevaram apēst. Nākamās dienas vakariņām četriem cilvēkiem cepetis vairs nepietiek, tad mēs skatāmies, kas ir plauktos. Iespējams, varam uztaisīt salātus. Tad paliek karkass, no kura mēs varam pagatavot buljonu, kuru varam ielikt saldēties.

Starp citu, ja pašam nav idejas, ko gardu pagatavot, Signe iesaka izmantot google vai, piemēram, lielveikala “Rimi” mājaslapas funkciju “Iztukšo savu ledusskapi”. Ir jāievada, kādi pārtikas produkti jau ir mājās, un mākslīgais intelekts piedāvā recepti.

Lai nenāktos izmest atkritumos neapēsto vakardienas sautējumu, var dalīties gan ar draugiem, kolēģiem. Vēl ēdienu produktus var sasaldēt un izmantot vēlāk.

Signes zelta padoms ir noteikti pirms došanās iepirkties, apskatīties, kas jau mājās ir, kā arī nevar aizmirst par iepirkumu sarakstu.

7 komentāri