Gatavojot kopā ar šefpavāru Maksimu Cekotu, “Prāta vētras” ģitārista Jubalta meitas atklāj, kāds ir viņu tētis

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

Pievienot komentāru

Odrija un Helēna Paula ir māsas, un abas ir ceļā uz restorānu “Max Cekot Kithen” pie radoša šefpavāra Maksima Cekota. Šefpavārs gatavs meitenēm palīdzēt sarūpēt gardu un neparastu pārsteigumu tētim, grupas “Prāta vētra” ģitāristam Jānim Jubaltam. Trijotnes tikšanās sākas ar to, ka šefpavārs abas māsas izjoko, tēlojot, ka nezina tādu grupu un tās ģitāristu. Kad meitenes grasās pārliecināt, ka tā ir viena laba un lieliska grupa, Maksims Cekots atklāj, ka zina jau zina “Prāta vētru”.

Šefpavāram meitas atklāj, ka tētim garšo jūras veltes un dārzeņi, ka viņš parasti pamatēdieniem klāt gatavo salātus. Maksims Cekots nolēmis meitām ļaut pagatavot auksto tomātu zupu un ziedkāpostu biezeni, ko pasniegs ar jūras ķemmītēm un vēl virkni dažādu piedevu, ko, visticamāk, iespējams sarūpēt tikai smalkā restorānā.  tāpēc šodien taps tomātu zupa un ziedkāpostu biezenis ar jūras ķemmītēm. Meitas gatavojot atklāj, ka jaunākā Odrija esot ar virtuves darbiem uz “tu” un ka plāno pankūku mīkla esot viņas meistarstiķis. Vecākā māsa pat esot zvanījusi jaunākajai, lai konsultē, kā to pagatavot. Gatavošana sākas ar mazo tomātiņu svilināšanu, to dara, lai varētu noņemt miziņu tomātiem. Lielos, dzeltenos tomātus Odrija sagriež palielos gabalos un liek blenderī. Pievieno sāli un cukuru, kā arī garšaugus, baltās jāņogas un vīnogu kauliņu eļļu. Visu sablendē, izkāš, pievieno vēl dažas “slepenas” sastāvdaļas, un zupa gatava.

Meitenes ķeras klāt ziedkāpostu biezenim un jūras ķemmītēm. Gatavojot tētim pārsteigumu, meitas atklāj, ka viņu tētis ir ļoti radošs, mīlošs un arī pedantiska personība. Ēšanas ziņā gan ģitārists neesot izvēlīgs, kā jau tipisks latvietis ēd gandrīz visu, prot pagatavot izcilus salātus un Ziemassvētku maltītes cepetis esot tieši tēta pārziņā. Meitas atklāj noslēpumu, ka tētim ļoti garšojot skābs krējums. Helēna Paula un Odrija par savu tēti runā ar patiesu lepnumu, sakot, ka viņš esot labākais tētis, kāds vispār ir iespējams, norādot, ka īpašu prieku un lepnumu izjūtot koncertu laikā, kad tētis, uzkāpjot uz skatuves, abām meitām velta īpašas zīmes. Odrija stāsta, ka, klausoties dažas no “Prāta vētras” dziesmām, koncertos viņai skrienot skudriņas un pat mēdzot apraudāties.

Meitas tādu pārsteigumu tētim gatavojot pirmo reizi, un patiesībā tētis nemaz nezina, kur viņas ir un ko dara. Jānis Jubalts zina tikai to, ka viņam noteiktā brīdī jāierodas norādītā adresē, tieši tāpēc, ierodoties restorānā “Max Cekot Kitchen”, Jānis ir patīkami pārsteigts un atzīst, ka ir samulsis, jo viss, ko zinājis, ka viņam jāsapošas un jāierodas noteiktajā vietā.

Jānis Jubalts baudot sarūpēto pārsteigumu atzīst, ka tas abām meitām kopā ar šefpavāru Maksimu Cekotu ir izdevies. Tas ir viens varens garšu baudījums, ko pavisam droši var saukt par mākslas darbu.