Garda vista Stāmerienas gaumē! Grupas “Tranzīts” solista Ralfa Rubeņa pavasaris uz grila

Roberts Blass

Autors: Roberts Blass

Bez Tabu raidījuma žurnālists, kurš gatavs iedziļināties un risināt smagas situācijas un noziegumus. Ļoti rūpīgi iepazīstas un izvērtē pieejamo informāciju.

1 komentārs

Kad pavasaris jau ieskrējies un daudzviet atklāta grilēšanas sezona, rubrikā “Pavasaris uz grila” raidījums “Bez Tabu” un sabiedrībā zināmas personības kopīgi uzgrilēs ko gardu, lai ne vien gardi paēstu paši, bet arī sniegtu padomus, kā papildināt dārza ballīšu galdu ar smeķīgiem grilējumiem. Maija brīvdienās “Bez Tabu” komanda pierakstīs latviešu grupas “Tranzīts” solista Ralfa Rubeņa recepti.

Grupas “Tranzīts” solists Ralfs Rubenis “Bez Tabu” komandu sagaida dzimtajā Stāmerienā Gulbenes pusē, kur Pogas ezera krastā uz plosta iekūris grilu. Viņš stāsta, ka šī vieta – viesu nams ezera krastā, kas pieder viņa brālim, – ir iecienīta ballīšu vieta.  Ralfs cer, ka, laikam kļūstot siltākam, koronavīrusa izplatība rimsies un kompānijas te atkal varēs tikties, ballēt un grilēt uz nebēdu.

Rubrikai “Pavasaris uz grila” Ralfs piedāvā uzgrilēt vistu pēc receptes, ko iecienījis pats, radi un draugi. Ralfs gan saka, ka dārza ballītēs parasti atbild par muzikālo noformējumu, tāpēc grilēšana tandēmā ar “Bez Tabu” viņam ir gana satraucoša nodarbe. Ralfs priecājas, ka vienmēr viņu gardi pabaro mīļotā sieva.

“Uzgrilēt varu, ja saņemos un piepūšu vaigus. Parasti gan šašliks man sanāk divu veidu: vai nu jēls, vai sadedzis. Tāpēc labāk šo procesu uzticu citiem. Mana mīļotā, mana ideālā sieviete ļoti labi gatavo! Mīļotā sieviņa Iveta to lieliski prot! Gatavojoties jūsu uzņemšanai, arī konsultējos ar sieviņu, viņa mani trenē pirms šādiem pasākumiem. Čaļiem ir svarīgi uzklausīt savas sievietes. Vismaz pusstundu dienā vajag uzklausīt un runāties ar mīļoto. Nevis spaidīt telefonu, māt ar galvu un izlikties, ka dzirdat.

Vista Stāmerienas gaumē ir paša marinēta. Marinādes recepte ir sekojoša: kilogramam atkaulotu vistas šķiņķīšu ar ādu pievieno majonēzi, ķiploku, cukuru, divas tējkarotes citronskābes, pieber šašlika garšvielu. Sastāvdaļām kārtīgi samaisot, atstāj gaļu marinēties līdz nākamajai dienai. Ralfs uzsver, ka šī nav ātrā marināde, tomēr nepacietīgākie var sākt cepšanu arī pēc trim stundām.

Par padomiem viesu sagaidīšanā Ralfs pateicas ne vien sievai, bet arī atbalstītāju pulkam no “Kantes kroga” Gulbenē.

Vistu Stāmerienas gaumē Ralfs papildina ar grilētiem dārzeņiem, kas apslacīti ar olīveļļu un apkaisīti ar garšvielām.

Grilējot Ralfs stāsta, kā pavadījis nu jau vairāk nekā gadu pandēmijas ēnā. Lai gan tikšanās ar faniem koncertos liegta, radošais darbs nav apstājies. Vairāk uzzini, noskatoties sižetu.