Finansiste Ilze Jurkāne dalās pieredzē, kā pagatavot vistu amerikāņu gaumē

Skaidrīte Nitiša

Autors: Skaidrīte Nitiša

Pieredzējusi TV3 "Bez Tabu" žurnāliste, kura ļoti labi orientējas savstarpējo konfliktu un problēmu risināšanā. Veido sizetus par dažādām tēmām. Rūpīgi iedziļinās katrā stāstā un rod risinājumus pat sarežģītām konfliktsituācijām. Palīdz novērst netaisnību.

0 Komentāru
Finansiste Ilze Jurkāne dalās pieredzē, kā pagatavot vistu amerikāņu gaumē

“Bez Tabu” rubrikā “Cita garša” baņķiere, finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Jurkāne dalās ar ideju, kā pagatavot “Cajun” vistu, kā to dara amerikāņi Luiziānas štatā.

Ilze Jurkāne līdz 39 gadu vecumam dzīvojusi Amerikas Savienotajās Valstīs un tur vadījusi prestižas bankas. Pārceļoties uz dzīvi Latvijā, šeit palīdzēja izveidot banku sistēmu, ieviest debetkartes, kredītkartes, bankomātus.

Ilze ir arī kulinārijas eksperte, uzrakstījusi pavārgrāmatu “Dzīves garša”, kurā iekļāvusi arī Amerikas Savienotajās Valstīs populāru ēdienu receptes. Viņas receptes skatāmas arī globālajā tīmeklī, vietnē rimi.lv.

“Bez Tabu ” rubrikā “Cita garša” Ilze gatavo “Cajun” vistu gan kā uzkodas, gan kā pamatēdienu.

“Cajun” vista (uzkodas un pamatēdiens):

1 kg vistas filejas

250 g miltu

230 g pekanriekstu

150 g sviesta

mērce:

franču sinepes

majonēze

garšvielu maisījums:

1,5 ēd. k. raudenes

3 tējk. romiešu ķimeņu (kumīna)

1,5 tējk. timiāna

1 tējk. Kajennas piparu

1 tējk. sāls

Vispirms sasmalcina pekanriekstus, tiem pievieno miltus un garšvielu maisījumu, kas gatavots no raudenes, romiešu ķimenēm, timiāna, Kajennas pipariem un sāls.

Uzkodām vistu sagriež nelielos gabaliņos, bet pamatēdienam lielo fileju. Sviestu izkausē. Vistu apviļā miltu, riekstu un garšvielu maisījumā. Kamēr vista cepas, gatavo mērci no franču sinepēm un majonēzes.

Keidžunu virtuve ir ēdiena gatavošanas stils, ko izstrādājuši keidžuni, kuri 18. gadsimtā tika deportēti uz Luiziānu un kuri savā sākotnējā virtuvē iekļāva Rietumāfrikas, Francijas un Spānijas ēdienu gatavošanas paņēmienus. Garšvielas ir viena no keidžunu virtuves galvenajām sastāvdaļām.

Gatavojot ēdienu, Ilze arī dalās padomos. Piemēram, gaļu vai arī zivi tieši no ledusskapja nedrīkst cept, bet jāpatur istabas temperatūrā kādas 2 stundas. Arī servējot sierus, jāņem vērā, pēc tam, kad tie izņemti no ledusskapja, 2 stundas jāpatur istabas temperatūrā, citādi zūd garša.

0 Komentāru

Aktuālie Bez Tabu sižeti

"Jau trīsreiz mēneša laikā!" Nepiestājot pieturā, autobusu šoferi vairākkārt atstājuši bērnu šosejas malā

"Jūs nopietni?!" Māmiņām ar zīdaiņiem un maziem bērniem liedz iepirkties lielveikalos

Dūru vicināšana un kliegšana jeb cīņa par apsaimniekotāju Rīgas "Ķīnas mūrī"

"Viņam seko bērni, glābiet viņus, kamēr var!" "TikTok" aktīvists stāsta par netiklībām ar bērniem un bez mitas lamājas

"Jāuzmanās, uzticot bērnus tādām skolām." Vakcīnskeptiķu skolā bez licences sola "saudzīgu vidi" bez Covid-19 ierobežojumiem

"Tur viss ir pretīgi! Gribam atpakaļ naudu!" Četri indieši Rīgā "iegrābjas" ar dzīvokļa īri

"Ar tādu mašīnu nav problēmu pārsniegt ātrumu arī vecmammai." CSDD tehniskās apskates darbinieks traucas ar 168 km/h

"Drusciņ sapurinās nevakcinētos!" Sākoties ārkārtējai situācijai, iedzīvotāju noskaņojums krasi atšķiras: no izpratnes līdz dusmām

Dziedātāja Olga Rajecka sašutusi: Maksāju par trim fāzēm, bet saņemu vienu!

Rīdzinieki pikti, jo nav apkures un sākuši pelēt pat vasarā nomainītie logi!

"Balkoni nenogāzīsies?" Olainē apšauba mājas renovācijas projektu

"Ja atkal notiks avārija, atkal taisni upē?" Tilts jau gadu bez barjerām, bīstamība uz Bauskas šosejas