Daudzi iedzīvotāji nezina, ko darīt, iestājoties X-stundai

2 komentāri

Novembris ir patriotu mēnesis un šajā laikā mūsu galvās raisās dažādas domas. Kāda TV3 raidījuma Bez Tabu skatītāja aizdomājusies par savu drošību.

Bez Tabu skatītaja raksta:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sveiks, Bez Tabu! “Krievu” laikos skolās tika mācīta rīcība kara, uzbrukumu gadījumos, manās lauku mājās vēl ar vien atrodas vecās gāzmaskas. Socialie mediji ik pa brīdim “baida” sabiedrību, par Krievijas izrādīto agresivitāti. Tiek meklēti jauni zaldātiņi, virzītas debates par to, ka “jebkurš pilsonis varēs apgūt aizsardzību sev ērtā laikā” utt. Tomēr, kur tad paliek pats svarīgākais jautājums – kur un kā rīkoties parastajiem mirstīgajiem, ja kas tiešām notiek? Kāds ir rīcības plāns? Kāpēc netiek veiktas šāda veida apmācības, cilvēku informēšana? Kur Rīgā un citviet LV atrodas kādi bunkuri, ja vispār vēl tādi ir?

Izrādās, ka Latvijā darbojas ”Krīzes vadības padome”, kas koordinē valsts un pašvaldību darbu krīzes situācijā, taču, kādas apmācības ir pieejamas ierindas iedzīvotājam.

Tomēr Latvijā nav ierīkoti bunkuri, kuros apdraudējuma gadījumā tiktu uzņemti iedzīvotāji.

Foto

Latvijā kopumā uzstādītas 164 trauksmes sirēnas, kuru uzdevums ir ziņot par to, ja valstī izsludināta X-stunda. Par to darbību atbildīgs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Bez Tabu aptaujātie iedzīvotāji atzīst, ka nezina, kas jādara gadījumā, ja sāk skanēt šīs sirēnas.

Video

TOP komentāri

  • Laukuvecis
    0 0 0

    Laukuvecis

    Nu neesam laukos vēl visi aizbraukuši/apmiruši/nodzērušies. Mums trauksmes sirēnu nav. Tad kad zināt,kad jāietinas baltā palagā un jārāpo uz tuvējiem kapiem?
  • dullais pastnieks

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl