Komentāri

Dodoties ceļojumā, viens no lielākajiem jautājumiem, kas maisās pa galvu, noteikti ir: cik naudas es tērēšu katru dienu, lai man viss sanāktu! Tā ir jebkuram cilvēkam, dodoties uz jebkuru valsti! Arī Latvijas apmeklētājiem!

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) vadītāja Vita Jermoloviča ziņo, ka Rīgā viens tūrists vidēji dienā iztērē ap 100 eiro! Tipiskais Rīgas apmeklētājs esot 36 gadus vecs, inteliģents un daudzpusīgs vīrietis, un, pēc statistikas datiem, vidēji dienā iztērē 100 eiro.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Šis apmeklētājs lielākoties izvēlas maltītes restorānos un labprāt brauc pavadīt laiku arī ārpus Rīgas. Muzeji viņam neesot prioritāte.

Izrādās, ka visvairāk naudas atstājot tūristi no valstīm ar augstākiem ienākumiem, piemēram, Norvēģijas, kuri vidēji Rīgā dienā iztērēja 123 eiro. Augsti tēriņi bija arī Beļģijas, Zviedrijas un Krievijas ceļotājiem. Savukārt vismazāk naudas Rīgā atstāja kaimiņvalsts Lietuvas ceļotāji, kuri vidēji dienā galvaspilsētā iztērēja 48 eiro.

Raidījuma Bez Tabu korespondents Artūrs Špaks pērn centās noskaidrot, ko ārzemnieki domā par latviešu tradicionālo virtuvi.

Foto

Skābeņu zupa, skābi kāposti, pelēkie zirņi ar speķi, cūku pupas – šie ir ēdieni, ko ar latviešu tradicionālo virtuvi saista Bez Tabu aptaujātie rīdzinieki. Par eksperimenta trusīti tiek izraudzīts students Ādams no Nigērijas. Septiņu mēnešu laikā, ko puisis pavadījis Latvijā, vēl nav atradis iespēju pagaršot latviešu tradicionālo virtuvi.

Ādams ir pārliecināts, ka latviešu tradicionālā virtuve ir salīdzinoši veselīga un mēs labprāt uzturā lietojam dārzeņus.

Video

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl