Bezgrēka našķi – triks pievilināšanai? Šefpavārs Māris Astičs iesaka slaidajai līnijai pateicīgu Līgo svētku recepti

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

0 Komentāru

Arvien vairāk cilvēku pievēršas veselīgam dzīvesveidam, izvēloties arī veselībai draudzīgu uzturu. Iespējams, tuvojoties Līgo svētkiem nākas lauzt galvu par ēdieniem, kurus likt galdā, lai tie būtu veselīgi. Šefpavārs Māris Astičs piedāvā karsto salātu recepti.

Garšu meistars Māris Astičs uzskata, ka ēst veselīgi nenozīmē tikai izvēlēties pareizos pruduktus. Tikpat svarīgi ēdienu baudīt pareizos daudzumos un pareizi pagatavotu. Šobrīd esot īpaši pateicīgs laiks, lai uzturētu sevi formā, jo dārza labumi ir izauguši un Jāņu galdam tie ļoti labi piestāvot.

“Pašu audzētam produktam būs daudz spēcīgāka un patīkamāka garša,” uzskata Māris, stāstot, ka vairumam cilvēku Jāņi asociējas ar sieru, alu un šašliku. Taču piedāvātā recepte patiks arī veģetāriešiem. Par viņiem svarīgi svētkos neaizmirst!

Salātos būs kaperi, marinēti sīpoli, burkāni un grillēts avokado, sparģelis, zandarts un garneles. Šefpavārs iesaka visu grilēt reizē – neaizmirstot, ka katram produktam savs gatavošanās laiks.

Tomēr ja negribas zivi, laba alternatīva esot siers ar zemāku tauku saturu, kas sniegs patīkamu garšu. Avokado jāgrilē pavisam īsu mirkli, sparģeli ieteicams pirms grilēšanas dažas minūtes novārīt, lai tas ir mīkstāks.

Tāpat Astičs iepazīstina ar brīnumlīdzekli – silikona papīru. To droši var likt uz grila, neuztraucoties, ka ēdienu pieraus pie restes.

Tā vietā cepampapīrs ātri sadegot, taču folijs ēdienu raujot klāt – avokado un sparģelis jau pēc dažām minūtēm ir gatavs, garnelēm un zivij jāseko līdzi, lai iekšpuse būtu ar baltu nokrāsu.

Foto

0 Komentāru