Basketbolista Jāņa Blūma meita Amanda pārsteidz tēti ar gardu maltīti

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

Pievienot komentāru

Par godu Tēva dienai raidījums “Bez Tabu” sāk rubriku “Mans tētis – labākais tētis”, kurā Latvijā pazīstamu tēvu bērni restorānu šefpavāru pavadībā gatavos gardu pārsteigumu savam tētim. Ar ģimenes restorānu “Hercogs” šefpavāra Andra Rūmīša palīdzību basketbolista Jāņa Blūma meita Amanda tētim nolēmusi pagatavot veselīgas pusdienas – grūbas ar vistu.

Amanda stāsta, ka palīdzēt virtuves darbos viņai neesot nekas jauns. Ģimene bieži gatavojot maltīti mājās, un Amanda vecākiem labprāt palīdzot.

Šefpavārs Andris Rūmītis iemarinē cāli. Marinādei izmantota adžika un medus. Pēc tam gaļu liek sutināties. Tikmēr sagatavo dārzeņus – Amanda nomizo un sagriež burkānus. Tāpat tiek sagatavots cukīni, sviesta pupiņas, puravs un selerija. Arī grūbām pieliets ūdens, lai tās uzbriestu un būtu gatavas vārīšanai.

Amanda atklāj, ka ģimenē iecienīts gatavot pastu ar jūras veltēm. Arī basketbolists Jānis Blūms apstiprina, ka tas ģimenē esot iecienīts ēdiens, jo visiem ļoti garšojot. Jāņa meita pastāsta, ka tēti bieži iepriecina ar dažādiem zīmējumiem. Tāpat ar prieku apmeklē tēta basketbola spēles, vakarus ģimene pavada kopā, spēlējot galda spēles vai skatoties kādu filmu.

Kad dārzeņi sagatavoti, tos apcep zaļumu sviestā, pievieno burkānu sulu un buljonu, dārzeņus apcep, pēc tam tiem pievieno uzbriedinātas grūbas un ēdienu servē šķīvjos. Jānis par meitas pārsteigumu ir ļoti priecīgs!