Ātri un garšīgi! 14 gadus vecā blogera Pipara gardā Līgo siera bumba

Artūrs Špaks

Autors: Artūrs Špaks

Bez Tabu raidījuma žurnālists, kurš labi orientējas ceļu satiksmes lietās, apdrošināšanas strīdu un dažādu konfliktu risināšanā.

Pievienot komentāru

14 gadus vecais Rojs deviņu gadu vecumā sācis rakstīt savu blogu. Šobrīd aizvien aktīvāk rosās un iepriecina savus sekotājus “Instagram” un “Youtube”. Plašākai sabiedrībai viņš gan ir zināms kā Pipars.

Pipars izvēlējies pagatavot Līgo siera bumbu. Tās pagatavošanai nepieciešami 100 grami skābā krējuma, 350 grami Krievijas siera, 100 grami cietā siera, 400 grami krēmsiera, 150-200 grami Korejas salāti, kā arī ķimenes.

Visilgāko laiku aizņem Krievijas siera sarīvēšana. Kad tas izdarīts, pievieno cieto sieru, krēmsieru un krējumu. Visu turpina rūpīgi maisīt.

Pēc tam pievieno ķimenes, taču ne visu iepakojumu. Tās noderēs arī, lai nobeigumā siera bumbu izdekorētu. Kad pievienoti arī aptuveni 150 grami Korejas salātu, kā arī burkāni un ķimenes, tās cītīgi iemaisa sierā, iegūstot viendabīgu masu.

Rojs
@Pipars.lv

Burkāni būs kraukšķīgi, tie piešķirs konsistenci. Visu rūpīgi jāsamaisa. Tie, kuri neies meklēt papardes ziedu, var pievienot arī ķiploku.

Siera masu uzliek uz šķīvja un, uz tās viegli uzspiežot, izveido jau ierasto Līgo siera formu. Ēdienu pasniedz kopā ar sāļajiem cepumiem.

Pagatavošanas laiks – aptuveni 20 minūtes.