Arī vegāni gatavo krājumus ziemai. Ar idejām dalās vēdiskā astroloģe un četru bērnu mamma Inese Dāvidsone

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

3 komentāri

Vegāns ēdiens nenozīmē ciešanas, atzīst Inese Dāvidsone – četru bērnu mamma, vēdiskā astroloģe, henna guru un kaislīga vegāno ēdienu gatavotāja, kura ar saviem atklājumiem dalās arī ar saviem sekotājiem sociālajā vietnē Instagram. Šoreiz Inese gatavo marinētas olīvas. Recepti četru bērnu mamma nočiepusi no drauga zobārsta.

Marinētām olīvām nepieciešamas veikalā nopērkamas olīvas sālsūdenī. Gatavošana sākas ar to, ka Inese notīra veselu ķiploka galviņu, sakapā notīrītos ķiplokus un nokāš olīvas. Olīvas ar ķiplokiem liek traukā, pievieno svaigu rozmarīnu un timiānu. Pārlej bagātīgi ar olīveļļu, krietni samaisa un pilda burkās. Marinētās olīvas var glabāt ziemai, bet, ja ļoti kārojas, tad tās var arī baudīt jau nākamajā dienā. Noteikti jāņem olīvas ar kauliņiem. Marinētās olīvas Inesei asociējas ar baudīšanu.

Inese Dāvidsone
vēdiskā astroloģe

Šo recepti es nočiepu no mūsu ģimenes drauga zobārsta, kurš, gardēdis būdams, brauca pie mums ciemos ar paša marinētām olīvām. Tā, kā tas man asociējas ar priecīgiem dzīves mirkļiem, tad es no viņa pārņēmu šo recepti, izskolojos un tagad gatavoju savās mājās.

Ineses mājās lielākoties galdā velti vegāniski ēdieni, un iemeslus par labu šādai izvēlei Inese skaidro, pamatojoties uz vairākiem aspektiem.

Inese Dāvidsone
četru bērnu mamma

Izvēle par labu vegānismam saistās ar manu un vīra izvēli, jo mēs redzam ilgtspējas principus, attiecībā pret planētas patēriņu, gan arī veselības aspektus, turklāt mēs jūtamies labāk. Protams, lielā ģimenē mēs nevaram uzspiest bērniem mūsu izvēles. Mēs piedāvājam viņiem izvēles iespējas, un, manuprāt, tā ir viņu iespēja izbaudīt, ko ēdam mēs, ko piedāvā ārpus mājas, un pēc tam viņi var izvēlēties paši savu ceļu.

Inesei vegānisms nesaistās ar ciešanām, viņai patīk baudīt dzīvi un ēdienu, tāpēc top arvien jaunas idejas, ko Inese realizē savā virtuvē. Viņa atklāj, ka ēdienu idejas rodas, zīdot jaunāko bērnu, trīs mēnešu veco Jānīti. Pamatā ir sīpols, ķiploks, kas ir bāze un pamats piesātinātām ēdienam un tad tikai ļauties domas lidojumam.

Ineses sociālo tīklu sekotājiem var rasties sajūta, ka viņa gatavo no rīta līdz vakaram un dara to ar aizrautību, ne tikai tāpēc, ka tā ir dzīves nepieciešamība četru bērnu mammai.

Inese Dāvidsone
četru bērnu mamma

Ēst gatavot man ļoti patīk. Bet ar to esmu izlutinājusi savu ģimeni, un viņi prasa arvien jaunas un jaunas garšas, turklāt vienam kaut kas garšo, otram ne.  Es ar to rēķinos, jo man ir svarīgi, lai visi ir paēduši, bet ne tikai…, lai ir izbaudījuši ēdiena garšu nianses. Tāpēc ir tā, ka no rīta pieceļos, izdomāju, ko ēdīsim pusdienās, vakariņās, sataisu iestrādes, un tad sākas mana diena un pa burzmu padzeru kafiju.

Pārsteidzoši, bet četru bērnu mamma pamanās atskaitīties arī saviem sociālo tīklu sekotājiem.

Inese Dāvidsone
vēdiskā astroloģe

Tās laikam ir kaut kādas maģiskās prasmes un spējas gatavot ar roku X, ar bērnu uz rokām un telefonu rokās.