Roberts Blass

Autors: Roberts Blass

Bez Tabu raidījuma žurnālists, kurš gatavs iedziļināties un risināt smagas situācijas un noziegumus. Ļoti rūpīgi iepazīstas un izvērtē pieejamo informāciju.

Komentāri

Pagājušajā sestdienā atsākās vasaras tradīcija – Bez Tabu “ekspotīciju” maratons. Bez Tabu komandai un uzticamajiem skatītājiem roku rokā priekšā vēl vairāki aizraujoši pārgājieni. Piedāvājam ieskatu šā gada pirmajā “ekspotīcijā” Siguldā, kurā piedalījās 55 dalībnieki. Mainīgi laikapstākļi, stāvi kāpumi, 24 kilometru distance – tas viss pārdzīvots un pievarēts. Rezultāts: varen patīkams nogurums un iepazīta cita Sigulda.

“Ekspotīcija” sākas skaistajā laukumā pie Siguldas stacijas. Tiek mēroti vairāki kilometri cauri visai Siguldai līdz Sateseles pilskalnam, Siguldas senākā apdzīvojuma lieciniekam. Pēcāk tiek mērots milzu Vējupītes kanjons, grava ar stāviem lejupceļiem un kāpumiem. Tos pievarēt spēj gan sirmgalvji, gan jaunākais – 8 mēnešus vecais – “ekspotīcijas” dalībnieks mammai uz rokām. Tikmēr tētis Druvis braši visu ceļu mēro ar ratiem rokās. Pat tad, kad iešana dažam varētu šķist pārlieku grūta, atsaka palīdzību ratu nešanā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vējupītes apvītajā gravā tiek piedzīvotas gan lietusgāzes, gan tropiska svelme, bet visapkārt acis priecē fauna un milzu klintis, kā arī iespaidīgās Pētera un Kraukļu alas, lieliskas alternatīvas visiem tik zināmajai Gūtmaņalai.

Mērojuši daudzus kilometru kopsolī, pirmoreiz Bez Tabu “ekspotīciju” vēsturē dalībnieku ceļi šķiras. Atbildot uz jautājumiem par Siguldu, tiek atsijāta grupiņa, kura kuģos ar plostu pa Gauju. Savukārt pārējie “ekspotīciju” turpina Gaujas otrā krastā.

Plostotājus uz peldlīdzekļa sagaida kapteinis, leģendāra personība – Māris Ansis Mitrevics, tautā pazīstams kā Mitrais. Viņš ir viens no pirmajiem Latvijas profesionālajiem dabas inspektoriem. 35 profesionālās karjeras gados piedzīvots daudz, labprāt arī klāsta pastāstus un anekdotes “ekspotīcijas” dalībniekiem. “Neņemiet uz upmalu līdzi sasmaržotas dāmas, jo viņas var pievilināt inspektorus,” – tāda ir viena no parunām.

Kurš nu vēlējies, tam ļauts plostu arī pastūrēt, bet pēcāk par izsalkušo “ekspotīcijas” dalībnieku vēderiem parūpējas Niks Gulbergs, restorāna “Kungu rija” un “Formula 1” viens komandas “Red Bull” pavārs. Galdā ceļ gardas asins desas, steiku un foreles. Tas viss pagatavots grilā uz plosta klāja.

“Ekspotīcija” noslēdzas ar abu grupu satikšanos sākumpunktā – Siguldas stacijas laukumā. Daudzi nonākuši pie atziņas, – piedzīvoto atkārtos ar radiem un draugiem. “Ekspotīcija” pamudina atgriezties Siguldā!

Foto

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl