“Instagram” kulinārijas entuziaste Maija Rudzroga Jāņu galdam piedāvā siera kēksiņus

Skaidrīte Nitiša

Autors: Skaidrīte Nitiša

TV3 Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ļoti labi orientējas savstarpējo konfliktu un dažādu problēmu risināšanā.

Pievienot komentāru
“Instagram” kulinārijas entuziaste Maija Rudzroga Jāņu galdam piedāvā siera kēksiņus

Raidījuma “Bez Tabu” jaunajā rubrikā “Līgo gardi” sociālo tīklu kulinārijas entuziasti, kuri savu recepšu dēļ ieguvuši tūkstošiem sekotāju, dalās receptēm ar “Bez Tabu” skatītājiem. “Instagram” aktīviste Maija Rudzroga no Bauskas Jāņu galdam piedāvā siera kēksiņus.

Ne tikai ar saviem “Instagram” konta sekotājiem, bet arī ar “Bez Tabu” skatītājiem Maija Rudzroga dalās ar idejām svētku galdam.

Viņas pārliecība, ka radošās nodarbes mums palīdz atrast un izprast pašiem sevi. Vieniem tā ir gleznošana, citiem riteņu labošana, vēl kādam adīšana. Maijai tā ir ēdienu gatavošana. Maija neslēpj, ka viņa izjūt garšu, vēl pirms ēdiens gatavs. Jau pērkot veikalā vai tirgū nepieciešamās sastāvdaļas, sajūtās izgaršo, kāds plānotais ēdiens būs.

Maija Rudzroga nav profesionāla pavāre, bet gan pārdošanas vadītāja, studē arī biznesa vadību maģistrantūrā. Kopš pagājušā gada vasaras nopietni aizraujas ar ēdienu gatavošanu un savu recepšu dēļ kļuvusi par “Instagram” zvaigzni. Nepilna gada laika ieguvusi 5 tūkstošus sekotāju.

Iesākusi ar dažāda veida kūkām, taču sapratusi, ka ne visiem garšo saldās kūkas, īpaši vīriešiem, tāpēc Maija radījusi alternatīvu un to piedāvā “Bez Tabu” skatītājiem.

Siera “kapkeiki” jeb kēksiņi ar šķiņķi

Mīkla:
150 grami miltu
70 g cietā siera
200 g šķiņķa
2 olas
100 g sviesta
pusglāze paniņu
2 ēdamkarotes cepamā pulvera

Dekorēšanai:
paciņa krēmsiera (400 g)
paprika un kaltēti burkāni

Sviestam pievieno miltus, sarīvētu sieru, cepamo pulveri, olas, paniņas. Sākumā lēnām, pēc tam ātri sakuļ. Masai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu šķiņķi. Vienmērīgi samaisa, liek kēksiņu formās. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem un cep 30 minūtes.

Gatavo siera kēksiņu dekoru. Balto krēmsieru ar lāpstiņu izmīca, līdz masa kļūst vienmērīga kā krēms. (Pirms tam krēmsieru vismaz 30 minūtes uzglabā istabas temperatūrā, lai ir mīksts.) Pievieno krāsvielas. Dekorē kēksiņus. Virs krēmsiera liek kaltētus burkānus un papriku.