Artūrs Špaks

Autors: Artūrs Špaks

Bez Tabu raidījuma žurnālists, kurš labi orientējas ceļu satiksmes lietās, apdrošināšanas strīdu un dažādu konfliktu risināšanā.

49 komentāri

Kāda pankūku cienītāja pamanījusi vairākas nepilnības uz produkta iepakojuma, tāpēc radušies vairāki jautājumi par ražotāja godaprātu.

Raidījuma Bez Tabu skatītāja iecienījusi pankūkas ar biezpienu, kā arī ar sieru. Pētot iecienītā produkta iepakojumus, pamanītas dažādas nesakritības. Anonīmā gardēde savā vēstulē raksta:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

”Vienas biezpiena pankūkas biezpiena saturs produktā ir norādīts 38%, otrās – 83%, bet kcal, tauki, ogļhidrāti un olbaltumvielas abās vienādi. Vai produktus nepārbauda? Tikai uzraksta – biezpiens 83%, bet izrādās – tikai 38%? Varbūt vispār tikai 5%, jo papīrs jau pacieš visu. Tieši tas pats ir ar siera pankūkām. Vienās un tajās pašās pankūkās, pat ar tādu pat iepakojumu siers ir 15% un otrās 54%!”

Pildīto gardumu cienītāja tāpat norāda, ka pankūku ar sieru produkta aprakstā nav pieminētas ne olas, ne olu pulveris, kas ir alergēni. Šāda produkta lietošana uzturā var izraisīt alerģisku reakciju, tāpēc ražotājam alergēni obligāti jāizceļ starp produktu sastāvdaļām.

Māris Eiklons
Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis

Olas nedrīkst nenorādīt, olas ir alergēni. Šo informāciju mēs noteikti pārbaudīsim uzņēmumā uz vietas.

Skatīsimies receptūru, produktus, kas tiek izmantoti ražošanā. Latvijas ražotāji nevar mānīties, jo, esot uzņēmumā, mēs to redzēsim.

Pankūku ražotāja ”Rīgas piensaimnieks” kvalitātes daļas vadītāja Anna Mārtiņa apstiprina, ka pankūku ražošanā tiek izmantots olu pulveris, tā nenorādīšana produkta sastāvā esot notikusi ”cilvēciska faktora dēļ”.

Anna Mārtiņa
“Rīgas piensaimnieks” kvalitātes daļas vadītāja
  • Žurnālists: Cik ilgi pircējiem tika piedāvātas pankūkas, kuru sastāvā nav norādīti visi alergēni?
  • Pankūku ražotāja pārstāve: Nu, kā jau teicu. Šobrīd veicam izmaiņas, tiklīdz konstatējām, ka ir šāda problēma, izmainījām dizainu, gaidām jaunu iepakojumu. Esam sagatavojuši uzlīmes.
  • Žurnālists: Tad gadu gadiem neviens nepamanīja, ka uz iepakojuma nav norādīts būtisks alergēns?
  • Pankūku ražotāja pārstāve: Kā jau … Gribētu uzsvērt, uzzinot šo problēmu, esam ķērušies pie risinājuma. Uz šīm pankūkām tiks līmēta etiķete.

”Rīgas piensaimnieka” pārstāve norāda, ka pankūku receptūra un sastāvs nav mainīts, procentuāla atšķirībai esot racionāls izskaidrojums. ”Vecajā marķējumā biezpiena un siera daudzums attiecināts uz kopējo produkta daudzumu, savukārt jaunajā marķējumā norādīts biezpiena un siera procentuālais saturs pankūku pildījumā,” norāda A. Mārtiņa.

Šobrīd ražotājs savu vainu labojis, uz iepakojuma uzlīmējot pilnu produkta sastāvu, tas gan neatcels Pārtikas un veterinārā dienesta inspektoru vizīti uzņēmumā.

TOP komentāri

  • Sintija Sviridjuka
    +29 +23 -6

    Sintija Sviridjuka

    Nu jau paliek smieklīgi! Ja esi tik šausmīgi alerģisks, tad gatavo mājās, nevis pērc pusfabrikātus, domājot, ka tie taisīti no svaiga gaisa.
    Drīz jau arī wc papīram vajadzēs sastāvu, ja nu kādam alerģija😂
  • Edite Luika
    +22 +19 -3

    Edite Luika

    Man tad var paskaidrot,kas nav alergēns?Tagad jau tā ir modes lieta,ka visi ir alerğiski,un ja kāds ēd praktiski visu,tad skatās tā it kā no citas planētas atnācis.
  • Karīna Kuzmiča
    +18 +15 -3

    Karīna Kuzmiča

    Vai tad cilvēks nezina no kā gatavo pankūku mīklu un no kā sastāv pildījums? Ir taču viegli saprast vai var ēst vai nē.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl