Suši no busiņa ielas malā? Kā un kur Rīgā top tālpārdošanas suši…

Oļegs Visockis

Autors: Oļegs Visockis

115 komentāri

“Bez Tabu” sastaptie iedzīvotāji Rīgā atklāj, ka, pasūtot ēdienu piegādei uz mājām, būtu svarīgi zināt, kādos apstākļos tad top kārotais ēdiens.

Mikroblogošanas vietnē “Twitter” publicēta gana neparasta aina – attēlā redzams mikroautobuss ar puspavērtām durvīm. Stikli aizlīmēti, taču manāms, ka salonā kāds rosās pie galdam līdzīga objekta. Izrādās, te top suši piegādei uz mājām.

“Bez Tabu” dodas uz Slokas ielu Pārdaugavā, lai noskaidrotu, vai suši virtuve uz riteņiem ir legāla un te tiek ievērotas prasības, kas attiecas uz ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Sastaptā suši meistare latviešu valodu zina slikti. Un drīz vien no līdzās esošās alus bodes iznāk vīrietis un tver pēc telefona, lai sazinātos ar suši ceptuves šefu. Vidutājs nodod vēsti, ka viss esot kārtībā, arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nupat veicis pārbaudi.

Raimonds Tukišs
Pārtikas un veterinārā dienesta Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs

Par šo te adresi mēs tik tiešām uzzinājām no tvitera ieraksta un veicām pārbaudi. Busiņš ir aprīkots ar visām iekārtām, tātad – ēdiena gatavošana var notikt. Vienīgais, ka konstatējām higiēnas pārkāpumus, par ko tad arī uzņēmums saņems administratīvo sodu.

Pēc atkārtotas pārbaudes kļūdas jau tikušas novērstas. “Bez Tabu” gan nolemj apsekot vēl divas turpat tviterī pieminētas virtuves Rīgā, kas arī ēdienus piedāvā tikai ar piegādi. Un PVD arī šajās iestādēs, kas nodarbojas ar tālpārdošanu, šovasar veicis pārbaudes, konstatējot sīkus pārkāpumus, taču kopumā viss atbilstot prasībām.

“Jebkurā gadījumā, ir arī runāts ar “Wolt” un “Bolt”, ka, noslēdzot šos līgumus, abi skatās, vai konkrētais uzņēmums ir PVD reģistrā vai nav. Ar higiēnu ir dažādi. Ja ir problēmas, tad arī tiek piemēroti administratīvie sodi. Cik nu mūsu kapacitāte atrod, mēs arī pārbaudām,” skaidro Tukišs.

115 komentāri