Skolēnu vecāki jautā: Vai skolu ēdnīcās vispār strādā pavāri ar atbilstošu izglītību?

Skolēnu vecāki uzticas virtuves darbiniekiem un paļaujas, ka ēdiens tiek pagatavots ar rokām, kas zina, ko dara. Tieši tāpēc Bez Tabu nolēma pārbaudīt, vai skolu ēdnīcās strādā pavāri ar atbilstošu izglītību vai kvalifikāciju.

Atpakaļ uz rakstu

30 komentāri

  • Liāna

    Liāna

    Esmu skolotāja, kas augusi padomju laikos un mācīta ēst visu. Skolas ēdiens ir neveselīgs, es ēdienu ņemu no mājām. Dārzeņu salātos dažādi dārzeņi tiek sajaukti mikslī, pielejot ļoti daudz eļļas. Daudzi bērni un skolotāji tādus neēd, jo negaršo viena sastāvdaļa. Manā gadījumā - pārmērīgais eļļas daudzums. Ja tos pašus dārzeņus sagrieztu un saliktu atsevišķos traukos, katrs skolēns varētu izvēlēties tos dārzeņus, kas no piedāvātā viņam garšo. No gaļas var izvēlēties miltainu gaļas mērci, mikroskopisku kotleti (1.40 eiro) vai it kā karbonādi - mazu gaļas gabaliņu, kas iekļauts milzīgā eļļainā miltu pikucī. Manā uztverē tas nav ēdams. Kronis visam - kā var par veselīgu ēdienu uzskatīt miltu mērci - respektīvi, uzvārītu miltūdeni. Veģetārieši var ēst kartupeļus ar eļļainajiem salātiem. Nedomāju, ka tas ir saucams par garšīgu un veselīgu ēdienu. Milzīgs daudzums lieku tauku un ogļhidrātu, ļoti maz olbaltumvielu.
    Esmu bijusi arī skolās citās valstīs. Tur dod tos pašus kartupeļus/makaronus + kāds gaļas veids (vārīta gaļa, gaļas bumbiņas utml), traukos sagriezti dārzeņi un augļi. Katrs liek ko un cik grib. Klāt var izvēlēties tos pašus mūsu valstī aizliegtos kečupus un majonēzes. It kā viena Eiropas Savienība un vienādas kopējās prasības. Un, jā. Visur, kur esmu bijusi, skolēnu ēdināšanu apmaksā valsts. Visās klasēs.
  • Einars

    Einars

    Aluksnes valsts gimnazija sakaltusi Fri kartupeli, kotlete ar matu pildijumu. Vislabaka bija kotlete ar zalajiem pudelu stikliem iesaku pagatavot lidz asinim garsigi. Es ceru kad 10 gadu laika tur ir kas mainities bet stipri apsaubu.
  • Krista

    Krista

    Nez ko gan skolēni, gan viņu vecāki teiktu par padomju laiku ēdienu. Mums skolā bija ļoti negaršīgs un pārvārīts ēdiens. Kā mēs smējāmies par pelmeņiem, ja viņus mestu pret sienu viņi tur arī paliktu pielipuši, tā ka bērni mūsdienās ir vienkārši izlepuši un īsti nezin ko nozīmē tiešām slikts ēdiens
  • Zane

    Zane

    Skolu pavāri strādā par minimālo algu,tādu pašu algu saņem apkopējas,deputāti,ieslēdzat smadzenes,kāda alga,tāda darba kvalitāte
  • ķoketka

    ķoketka

    oj nu ta beidziet žēloties pavāra darbs ir gr
    ūts un atbildīgs.bet ja vecāki esot izlaiduši savas atvases tas garšo tas nee vai pēc noskaņojuma nu tā ir cita lietagan bērni gan vecāķi paši nezin ko g zazraļis no normāla veselīga ēdiena.kas jums traucē pusdienlaikā atvasi vest m'
    ajas un barot?
  • Daiga

    Daiga

    Nu nezinu, kopš bērnam skolā ir Daily viņš vairs pusdienas neēd, iepriekš gan labprāt ēda. Bet Daily arī nav garšīgs ēdiens vienmēr pati brīnos, kā var pagatavot tik negaršīgi
  • Diāna...
    +11 +11 0

    Diāna...

    Es esmu pavāre skolas kafejnicā,un arī strādàju,par minimālo algu...mani bērni nav sudzējušies...ne par kvalitāti,ne temperaturu....ja cilvēks mīl to ko viņš dara tad visss ir ok
  • Nika

    Nika

    Ziniet, skaļie runātāji! Piekrītu kad vienam jābūt ar speciālo izglību.Bet kā pieredze rāda ja vèlies šajā profesijā strādāt , tad iemācīsies visu um izgriezisi pogas dažam labam spečukam.Es pati strādāju šādā iestādē u mums ēdiens ir garšigs visiem
    Jo gatavojam ar mīlestibu! Jā, piekritu atalgojums gaužām mazs! NAV NOVĒRTĒTS DARBS.Šo pašvaldībām vajadzētu risināt!
  • Ieva

    Ieva

    Ļoti sāpīga tēma.Centies, cik gribi ,nekad visiem nebūs pa prātam,ja jāpabaro vairāki simti bērnu.Ir taću noteiktas sāls un cukura normas pārtikas ražošanā.Daudzi neēd gaļu,citi neēd dārzeņus, vienam negaršo rozīnes bulciņās,cits neēd biezputras.Nevar visu laiku vainot pavārus.Kā var būt nebaudāms ēdiens skolā?Pierakstīt komentāros var visădas muļķības.Ēdnīcas pārbauda pārtikas veterinārais dienests regulāri.Ikdienā viss tiek kopts,mazgāts un ievērotas sanitārās prasības un personīgā higiēna.
  • Es
    +14 +14 0

    Es

    Zinu pavāru pēc izglītības un viņš neprot spageti uzvārīt! Man darbā 15 minūšu laikā jāsaliek 50 zupas porcijas, 50 otrie. Esmu viens darbinieks. Protams, nav zupa karsta, jo to leju pirmo, otrais salikts pirms zvana. 2.90 stundā ir alga. Tā kā diez vai Mārtiņš Rītiņš gatavotu... Man gatavošana ir hobijs, protu to labi bez papīriem.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!