Pandēmijas ietekme. Dziedātājs un šovu vadītājs Markus Riva kļuvis par ēdienu blogeri

Agnese Drunka

Autors: Agnese Drunka

Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

1 komentārs

Mūziķis, šovu un pasākumu vadītājs Markus Riva Covid-19 laikā atklājis līdz šim neiepazītu šķautni un kļuvis par ēdienu blogeri. Sociālajā vietnē “Instagram” izveidojis kontu @rivafoodblog, savus sekotājus iepriecinot ar dažādiem paša gatavotiem gardumiem.

Markus atklāj, ka ir liels saldummīlis, tāpēc gana daudz gatavo tieši kārumus, tiesa, rūpīgi uzmanot, lai tie būtu veselīgi un viņa sportiskajam dzīvesveidam atbilstoši. Starp citu, mūziķis jau kopš bērnības mīlējis rosīties virtuvē, palīdzot vecmāmiņai.

Markus Riva
mūziķis, kura kaislība ir gatavošana

Jau bērnībā, kad ciemojos pie vecmāmiņas Sabilē, es palīdzēju viņai gatavot gan sāļās lietas, gan bulciņas un plātsmaizes. Manuprāt, tā gatavošana saglabājusies kopš bērnības. Vecāki, kad bija aizņemti, mana mamma bija skolotāja, un, kamēr viņa laboja burtnīcu kaudzes, es palīdzēju kartupeļus nomizot, kaut ko pagatavot vakariņām. Iepatikās, sanāca, un tagad atkal esmu atsācis gatavot.

Šoreiz Markus gatavos gana sarežģīta nosaukuma saldo – kokosriekstu vegāniskos proteīna mafinus ar mellenēm. Mafinu gatavošana ir diezgan ātra. Laika ziņā tas aizņems vien 10 minūšu, cepšana būs ilgāka – 30 minūtes.

Mafiniem vajadzēs

150 g kokosriekstu miltu

2 kausiņi proteīna pulvera

1 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote sodas

2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

3 banāni

2 ēdamkarotes linsēklu pulvera

Ūdens

Glāze mandeļu piena

Sauja ogu

1 tējkarote brūnā cukura

Kokosriekstu skaidiņas

Vispirms sajauc linsēklas ar ūdeni un uzbriedina. Tad saspaida ar dakšiņu banānus un pievieno visas slapjās sastāvdaļas, tostarp,uzbriedinātās linsēklas, samaisa visu vienā traukā. Citā traukā sajauc sausās sastāvdaļas. Visbeidzot – maisa visu kopā. Mīklai jābūt pabiezas konsistences, tā var atgādināt slapjas smiltis. Ja šķiet, ka drusku par sausu, tad vajag pievienot vēl augu pienu.

Liek mafinu jeb kēksiņu formās, dekorē ar kokosriekstu skaidiņām, mellenēm un brūno cukuru. Cep 180 grādos aptuveni pusstundu. Atdzesētus mafinus, tā kā tie ir vegāniski, tad tos droši var glabāt ilgāku laiku ledusskapī vai saldētavā.

Mūziķis stāsta, ka vegānam uzturam pievērsies pērnruden, kad nedaudz apslimis, skatījies dokumentālās filmas par veselīgu dzīvesveidu un vegānismu. Tajā pat dienā piegājis pie ledusskapja un atvadījies no dzīvnieku valsts produktiem, negaidot jauno gadu vai pirmdienu. Kļuvis par vegānu vienā dienā, Markus nenožēlo, jo atklāj, ka jūtas krietni labāk, slimojis kopš tā brīža arī nav.