“Man vēl vienu, lūdzu!” Saldējums ar kāmja gaļu Latīņamerikā iet uz “urrā!”

Diāna Logina

Autors: Diāna Logina

Bez Tabu raidījuma producente. Atbild par Bez Tabu saturu un komandas darbu.

Pievienot komentāru

Saldējums ir našķis, kas populārs visā pasaulē, un konkurence šai jomā patiešām ir vairāk nekā sīva! Tāpēc tirgotāji piedāvā aizvien jaunas receptes un garšas. Taču, šķiet, par grauzēju gaļas izmantošanu saldējuma sastāvā nākas dzirdēt pirmo reizi!

Grauzēju izmantošana kulinārijā Latīņamerikas tradicionālajā virtuvē nav nekas sensacionāls. Jūras cūciņas Ekvadorā parasti tiek pasniegtas pamatēdienā – kopā ar kartupeļiem un zemesriekstu mērci, taču Marija del Karmena nolēmusi šo grauzēju gaļu izmantot saldējuma pagatavošanai.

Marija del Karmena Pailapana

Marija del Karmena Pailapana
saldējuma meistare

Es izmantoju visu, sākot no galvas uz leju. Izņemot kaulus, bet gaļa visa tiek likta iekšā saldējumā. Arī āda! Sablendēju tādu kā pastēti!

Klientu atsauksmes par savdabīgo saldējumu ir pārsteidzoši pozitīvas! Viņi uzteic konditores drosmi un atzīst, ka Marijai del Karmenai ir izdevies sabalansēt garšas īstajās proporcijās. Saldējums esot krēmīgs, joprojām salds, ar nedaudz sāļu pēcgaršu.
Taisnības labad jāpiebilst, ka šāda saldējuma ražošana bijis Marijas del Karmenas izmisuma solis ieilgušā bezdarba dēļ. Tagad viņa tirgo jūrascūciņu saldējumu, grauzdētas, sālītas vaboles un par ieņēmumiem nesūdzas.