Latvieši var lepoties ar produktiem, ko citviet pasaulē nezina un uzskata par delikatesi!

Pievienot komentāru
Latvieši var lepoties ar produktiem, ko citviet pasaulē nezina un uzskata par delikatesi!
Foto: Ekrānuzņēmums

Īsi pirms Jāņiem Latviju pāršalca jauna ziņa, ka pēc sentēvu receptes gatavotais Jāņu siers iekļauts ES Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā, tāpēc par īsto Jāņu sieru drīkst saukt vien piecu rūpniecisko ražotāju gatavoto Jāņu sieru.

Tikai šie pieci ražotāji saņēmuši ES marķējumu ”Garantētā tradicionālā īpatnība”. Tas nozīmē, ka Jāņu siera ražošanā iepriekš nosauktajos uzņēmumos izmantos vienas un tās pašas izejvielas un tikai iepriekš nosauktie pieci ražotāji drīkst izmantot Jāņu siera nosaukumu.

Bet skaidrs, ka Jāņu siers nav vienīgais pārtikas produkts, kas iekļauts tradicionālo īpatnību reģistrā, tādēļ raidījums Bez Tabu skaidro, kādi vēl produkti ir iekļauti un kādus vēl varētu pasludināt par savdabīgu Latvijas ”īpašumu”.

Foto

Prātojot kā ar pašmāju labumiem savā restorānā pārsteigt gardēžus no visas pasaules šefpavārs Ainārs Volodka secinājis, ka Latvijā šādu produktu patiesībā netrūkst!

Video