Iespējams, skaistākais un veselīgākais saldējums pasaulē!

Diāna Logina

Autors: Diāna Logina

Bez Tabu raidījuma producente. Atbild par Bez Tabu saturu un komandas darbu.

Pievienot komentāru

Rullīšos satīts saldējums ir no Taizemes pārņemta saldētā deserta pagatavošanas tradīcija, kas nu lielu popularitāti ieguvusi Losandželosā un, starp citu, ir parādījusies arī Latvijā.

Šādas saldējuma pagatavošanas metodes galvenais pamatprincips – ļaut kārumniekam pašam izvēlēties pilnīgi visas saldējuma sastāvdaļas un pagatavot auksto našķi viņa klātbūtnē. Saldējuma aukstumpannas virsmas temperatūra ir mīnus 16 grādu pēc Celsija. Tā ir pietiekami auksta, lai visi tur uzlietie šķidrumi un sastāvdaļas sasaltu momentāni! Sasalušo masu ar lāpstiņu nokasa nost, satin rullīšos un pasniedz trauciņos, pa virsu parasti uzliekot arī kādu skaistu dekoru!

Saldējuma pagatavošana īsi pirms patērēšanas ir vērtīga arī ar to, ka auksto našķi var pagatavot no produktiem, kas nesatur glutēnu vai pienu. Deserta pagatavošanā var izmantot kokosriekstu pienu, piemēram, pievienot veselus augļus un pat tādas netradicionālas sastāvdaļas kā pūdētais siers!

Tagad daudzi klienti vēlas kaut ko dabīgu, veselīgu, kur nav daudz kaloriju. Daži izvēlas saldējumus bez cukura, citi ir vegāni, tāpēc šī metode palīdz izdabāt visām gaumēm.