“Eleganti tas nav!” Kā interneta hits par ananasa lobīšanu izpaužas Latvijas apstākļos?

Baiba Runce

Autors: Baiba Runce

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kas gatava piedzīvojumiem un avantūrām. Ar tādu pašu kaislību dara arī savu darbu.

1 komentārs

“Tu visu dzīvi esi nepareizi ēdis ananasu!” Video ar šādu nosaukumu īsā laika sprīdī kļuvis par interneta sensāciju. Lasi šeit! Izrādās, ka šo sulīgo augli var ēst, plēšot pa gabaliņiem, nevis griežot dažādos veidos, kā esam pieraduši. Populāro video redzējis arī šefpavārs Māris Astičs, kurš piekritis kopā ar raidījumu “Bez Tabu” izmēģināt, kā šī īpatnējā ananasa sadalīšanas metode darbojas pie mums Latvijā.

“Esmu redzējis to video, likās ļoti interesanti, bet nebiju aizdomājies, vai vajag kaut ko tādu mēģināt ar ananasiem, kas ir pie mums pieejami,” atzīst šefpavārs Māris Astičs. Bet, ja “Bez Tabu” saka, ka jāmēģina, tad Mārim atliek vien izvēlēties ananasu.

Māris Astičs

Māris Astičs
restorāna “Ferma” šefpavārs

Esmu sagādājis “super sweet” ananasu, tie ir ļoti saldi ananasi, ko piegādā restorāniem, varbūt tie nebūs visos veikalos, bet pilnīgi zaļu ananasu var mest arī pret sienu, un tas, visticamāk, tāpat neizšķīdīs.

“Jāsāk ar to, ka jānogriež kaut kāda ananasa daļa, un jāsāk plūkt nost,” tā Māris Astičs, kurš par savu sniegumu atzīst, ka “kaut kas jau sanāk”. Māris atklāj, ka ar naža palīdzību iespējams nedaudz atvieglot ananasa lobīšanas procesu, jo bez papildspēkiem gabaliņu atdalīšana var prasīt pamatīgu piepūli.

Rezumējot jāteic, iegūti pāris derīgi gabaliņi, virtuves dēlītis mirkst ananasu sulā, un daļa augļa vienkārši izšķērdēta. “Eleganti tas nav, un pasniegt mēs to noteikti nevienam nevarētu, un arī paliek ļoti daudz ananasa apkārt serdei,” secina Māris, kurš video demonstrē arī veidu, kā kvalitatīvi sadalīt ananasu.

Māris Astičs

Māris Astičs
restorāna “Ferma” šefpavārs

Es pieļauju domu, ka jādodas tur, kur ananasi aug, jāpaņem no dobes perfekti gatavu un jāmēģina, visticamāk, tad arī sanāks, bet ananasus, kas atnāk uz Latviju, varbūt labāk tīrīt pēc vecajām metodēm.

TOP komentāri

  • Grr
    0 0 0

    Grr

    Pie mums ved 2. šķiras augļus..retu reizi, kad trāpās tiešam labs ananāss..

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl