Atkarību izraisošs garšas pastiprinātājs brīvi pieejams veikalu plauktos

4 komentāri

Šobrīd vēl rosīgākās saimnieces steidz burkās salikt mūsu zemes veltes, lai dziļākā ziemā būtu ar ko mieloties. Katra saimniece izvēlas iecienītās garšvielas, kam ēdiena garšu būtu jāuzlabo. Viena no šīm rosīgajām saimniecēm sazinājusies ar TV3 raidījuma Bez Tabu komandu, lai pavēstītu, ka veikalā brīvi nopērkams daudz kritizētais garšas pastiprinātājs. 

”Labdien! Kādā Rīgas garšvielu veikalā tiek tirgots ne pārāk veselīgais nātrija glutamāts, kas rada atkarību un spēj radīt neatgriezeniskas sekas mūsu organismam. Kādēļ neviens šādu vielu tirdzniecību nekontrolē?” vaicā skatītāja.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Bez Tabu dodas uz veikalu, lai noskaidrotu, kas ir šis garšas pastiprinātājs.

Veikala pārdevēja Bez Tabu komandai stāsta, ka ar šo vielu nevajadzētu aizrauties.

Īstenībā nevajadzētu to vispār lietot. Tā nav veselīga. Viņu liek klāt ķīniešu virtuves ēdieniem. To visur liek iekšā, lai vairāk gribas ēst. Viņu liek klāt, lai gribas vēl un vēl.

Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova stāsta, ka ražotāji Nātrija glutamātu bieži vien pievieno zemas kvalitātes ēdienam, jo pēc tā pievienošanas ēdiens sāk garšot izcili.

Foto

 

Video

TOP komentāri

  • anna
  • Zirnīte
    0 0 0

    Zirnīte

    Šodien nopirku veikalā pelēkos zirnīšus ar speķi. Bija ļoti garšīgi, bet, kad izlasīju, ka arī tiem pievienots garšas pastiprinātājs, tad man palika tā jocīgi.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl