Latvija gatavojas SOS pogas ieviešanai automašīnās

Komentāri

Satiksmes negadījumos cietušajiem jau pēc pāris gadiem būs iespējams ātrāk saņemt palīdzību – Latvijas dienesti un mobilo sakaru operatori gatavojas ieviest e-zvanu jeb tā saucamo SOS pogu.

Tā nodrošinās automātisku zvanu glābšanas dienestam 112, lai paziņotu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā varētu būt cietušie. Iekšlietu ministrijas informācijas centrs jau ir iegādājies iekārtas un veic to testēšanu, kā arī apvieno e-zvanu ar 112 informācijas sistēmu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tele2 un Latvijas mobilais telefons pakalpojuma nodrošināšanai jau ir gatavi, Bite Latvija patlaban veic testus. E-zvans automašīnā nostrādās avārijas situācijās vai arī to varēs iedarbināt auto pasažieri manuāli.

“Automātiski aiziet datu pakete par to, kas tā par mašīnu, respektīvi visi dati, kas var būt nepieciešami glābšanas darbos un arī precīza lokācija un reizē tiek nodibināts balss sakaru kanāls gadījumā, ja šī sistēma nostrādāja netīšam vai ir iespēja pārliecināties ar smaguma pakāpi, tad operators arī sarunājas ar cietušajiem mašīnā,” norāda Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centra vadītājs Boriss Jeļisejevs.

E-zvana funkcionalitāte visās Eiropas Savienības valstīs jāievieš 2018.gadā un tā būs automātiski iebūvēta visās jaunajās automašīnās.

Video

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl