FOTO: ieskats vērienīgajā Parīzes auto izstādē

Komentāri
FOTO: ieskats vērienīgajā Parīzes auto izstādē
Whatcar.lv

Šajā nedēļas nogalē durvis vērusi Parīzes auto izstāde – viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem autoindustrijas notikumiem pasaulē, kas norisinās reizi divos gados.

Šīgada izstāde kļuvusi par pavērsiena punktu autoindustrijā, kad elektroauto vairs netiek uzskatīti par nišas produktu, bet gan par preci plašām patērētāju masām. Šajā autošovā tie – gan sērijveida modeļu, gan konceptu veidolā, tiek prezentēti tik kuplā skaitā, ka diez vai kādam vēl varētu rasties šaubas, ka tā ir neizbēgama nākotnes pārvietošanās realitāte.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tomēr galvenā tēma ir šībrīža tirgus realitāte – krosoveri, SUVi un dažāda izmēra apvidus auto. Land Rover laiduši klajā jauno Discovery, Audi prezentē jauno Q5, Škoda pirmoreiz parādījusi Kodiaq, pa diviem jauniem modeļiem šajā segmentā klajā laiž arī Peugeot un Renault.

Ņemot vērā, ka šie savā starpā kontrastējošie transportlīdzekļu veidi – elektroauto un krosoveri – ir tik plaši pārstāvēti, diezgan droši var prognozēt, ka nākotnē tie apvienosies, kā to spilgti demonstrē Mercedes-Benz pravietiskais EQ konceptauto, jeb vīzija par elektrisku SUV.

Tomēr Parīzes auto izstādē netrūkst arī spožu debiju citos, joprojām aktuālos segmentos. Ir arī jaudīgi sporta auto, taču, salīdzinot ar šīpavasara Ženēvas auto izstādi to ir krietni par maz, lai iepriecinātu īstenus auto entuziastus.

Dažādu iemeslu dēļ no dalības šīgada Parīzes auto izstādē atteikušies tādi ražotāji, kā Lamborghini, Bugatti, Aston Martin, Bentley, Rolls-Rouce, Ford un Mazda. Visi pārējie jaunumi apmeklētājiem būs apskatāmi līdz 16.oktobrim.

Foto: ieskats Parīzes auto izstādē

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl