Braukšana dzērumā un ātruma pārsniegšana daudziem nešķiet nekas nosodošs

Komentāri

Šā gada pirmajā pusē, salīdzinot ar pērno gadu, situācija satiksmes drošības jomā ir  uzlabojusies – samazinājies gan bojāgājušo, gan ievainoto skaits. Tomēr braukšana dzērumā un atļautā ātruma pārsniegšana joprojām daudziem, īpaši, jauniešiem, nešķiet nekas nosodošs. Situācija līdzīga ir daudzās Eiropas valstīs, tādēļ nākamajos gados tieši jauniešu izglītošana būs Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartas galvenā prioritāte. 

Eiropas statistikas dati liecina, ka galvenais nāves cēlonis jauniešiem vecumā līdz 24 gadiem ir ceļu satiksmes negadījumos gūtās traumas. Īpaši pārgalvīgi braucēji, kas riskē ne tikai ar savu, bet arī apkārtējo dzīvībām, ir motociklisti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Šogad bojā gājuši jau 62 cilvēki. Salīdzinot ar situāciju pērn, kad uz ceļiem pusgada laikā dzīvību zaudēja 74 cilvēki, situācija ir nedaudz uzlabojusies. Tomēr nupat sācies skolēnu brīvlaiks, tuvojas Jāņi – laiks, kas pozitīvo statistiku var mainīt.

Visbiežāk smagas avārijas notiek, jo šoferis sēdies pie stūres reibumā. Pērn tādēļ mira 29 cilvēki. Taču tāpat vainojams pārsniegts atļautais braukšanas ātrums un pārgalvība. Īpaši bažīgus policiju dara motociklisti, turklāt lielākā daļa no cietušajiem vai bojā gājušajiem motobraucējiem bijuši gados jauni vīrieši.

Ceļu satiksmes eksperti secina – lai būtiski uzlabotu drošību uz ceļiem, nepietiek vien ar kampaņām, kas sabiedrību sapurina vien uz brīdi. Par atbildīgu un drošu braukšanu būtu daudz intensīvāk jārunā arī mācību stundās ar skolēniem.

Jāpiebilst, ka gaidāmajās brīvdienās un Jāņos ceļu policija strādās pastiprinātā režīmā. Reidi notiks visā Latvijā, tostarp uz  šosejām stādinot visus autovadītājus, policijai bloķējot satiksmi.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl