Audi prezentē jauno Q7 modeli

Komentāri
Audi prezentē jauno Q7 modeli
FOTO: AUDI

Jaunais Audi Q7 ir par  325 kilogramiem vieglāks, un zemais gravitācijas centrs padara to par  viegli manevrējamu automobili, turklāt tas ir arī ietilpīgākais auto klasē. Lai arī ārējie izmēri ir samazināti, iekšā ir daudz vairāk vietas gan pasažieriem, gan bagāžai.

Jaunā modeļa ražotāji padomājuši arī par degvielas ekonomiju. Audi ir izdevies samazināt Q7 degvielas patēriņu par veseliem 28% komplektācijā ar TFSI dzinējiem un par 23% komplektācijā ar TDI dzinējiem.

Q7 dzinēji pieejami ar 3,0 l TDI dzinēju ar 200 kW (272 ZS) jaudu un 3,0 l TFSI dzinēju ar 245 kW (333 ZS) jaudu Audi Q7 no 0 līdz 100 km/h ieskrienas attiecīgi 6,1 (TFS) un 6,3 (TDI) sekundēs. Dīzeļdzinējs ar sešiem cilindriem patērē vien 5,7 litrus degvielas uz 100 kilometriem (149 grami CO2 uz kilometru).

Audi Q7 e-tron quattro, kas tiks laists tirdzniecībā pavisam drīz, ir pirmais Audi plug-in hibrīdmodelis ar dīzeļdzinēju. Modeļa sistēmas jauda ir 275 kW (373 ZS) un griezes moments – 700 Nm, kā arī tas ir pirmais plug-in hibrīdmodelis ar dīzeļdzinēju un quattro visu riteņu piedziņu premium apvidus automobiļu kategorijā.

Tā degvielas patēriņš ir vien 1,7 litri uz 100 kilometriem, kas atbilst 50 gramiem CO2 izmešu uz kilometru. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nobraucamais attālums ar šo modeli ir 56 kilometri.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl