Uzņēmumi Jaugada ballēs vairāk domā par izklaidi, nevis izvirtīgu pārēšanos

0 komentāri

Šogad daudzi uzņēmumi saviem darbiniekiem atsākuši rīkot Jaungada balles. Vērienīguma ziņā korporatīvie pasākumi joprojām atpaliek no pirms krīzes laika, taču šajā jomā parādās jaunas tendences.

Pieprasītākie pasākumu vadītāji vēl joprojām atceras treknos gadus, kad galdi esot lūzuši un nauda jaungada ballēm netika taupīta – īpaši jau valsts uzņēmumos.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Pat pieredzējusī pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece, atceroties visizšķērdīgāko pasākumu, ir iespaidota: “Viss, viss izvirtušākais pasākums, kurā es esmu piedalījusies, kas bija… tas bija… tas bija vārdos neaprakstāmi, tas patiešām bija ļoti, ļoti, ļoti, ļoti dāsns – tā bija valsts iestāde.”

Kopš treknajiem gadiem šādas gastronomiskās izvirtības vairs netiekot rīkotas, taču pamazām atgriežas laiki, kad teju katrā uzņēmumā tiek rīkots jaungada pasākums.

”Tas krīzes žņaugs ir palaists vaļīgāk, protams tas neattiecas uz valsts iestādēm, tur gan taupības režīms iet uz pilnu klapi,” novērojumos dalās Baiba Sipeniece

Daudz lielāks skaits uzņēmumu šogad vēlas lustēties – to jūt arī aģentūras, kuras nodarbojas ar šādu pasākumu rīkošanu. Tomēr no krīzes esot mācība un tagad vairāk tiekot domāts par saturu nevis par to, kas būs galdā vai kas vadīs pasākumu.

Pasākumu organizēšanas uzņēmuma vadītāja Maija Skrode:
Šķiet, sākuši saprātīgāk tērēt, vairāk novērtē lietas vai tiešām mēs tik daudz apēdīsim, izdzersim, vai mēs gribam tik daudz spēles spēlēt vai tiešām mums vajag vadītāju ar vārdu vai varbūt mazāk zināms, bet ekonomiski izdevīgāks.

”Ja kādreiz galdi lūza no ēdieniem un dzērieniem, tad tagad ir izdomāts tematisks pasākums ar kvalitatīvu mākslinieku, lai vakars būtu neaizmirstams, arī ar īpašām tēmām. Man bija pasākums, kur bija daba, dzeja, Ziedonis, Knuts Skujenieks, bija Iļģi, respektīvi tematiskie pasākumi,” stāsta pasākumu vadītājs Māris Grigalis.

Tagad daudz vērīgāk tiekot pētītas arī pasākuma tāmes un vērtēta atsevišķu pozīciju lietderība.
”Ja galda klājējs ir Mārtiņš Rītiņš, tad nebūs pārēšanās, bet būs ārkārtīgi skaisti noformēts galds ar ļoti izsmalcinātiem ēdieniem. Savukārt, ja galdus klāj Lido, tad tur garantēts, ka cilvēki varētu reāli, riktīgi pieēsties daudz,” novērojumos dalās Baiba Sipeniece.

No pasākuma vadītājiem tiek prasīta asprātība, labestība, pašironija un atraktivitāte. Šī gada modes tendence korporatīvajā pasākumā esot improvizācijas teātra priekšnesumi.

Daudzās valsts iestādēs jaungada balles vairs nerīko, bet ja arī tādas tiek organizētas, tad vairs ne ar agrāko laiku vērienu. Bieži vien tiek organizēts iepirkums, kurā izvēlas pasākuma organizētāju par zemāko cenu.

Šogad ēdināšanai uz vienu cilvēku tiekot atvēlēti ap 10 eiro, taču joprojām esot arī tādi uzņēmumi, kur katram viesim paredzēts ēdiens 40 un pat 50 eiro apmērā. Mazāk zināmu mūziķu honorārs ir ap 500 eiro pa vakaru, bet lai uzaicinātu mākslinieku ar vārdu, būs jāšķiras jau no aptuveni diviem tūkstošiem eiro.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas