Kā savulaik cepa maizi un apstrādāja graudus? Brīvdabas muzeja glabātie noslēpumi

0 komentāri

Kā savulaik cepa maizi un apstrādāja graudus? Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien bija iespējams izzināt daudzus noslēpumus šim rūpalam.

Muzejā notiekošo Maizes godu laikā bija iespēja uzzināt, kā notika graudu kulšana ar spriguļiem, kā arī pašiem iemēģināt roku šajā nodarbē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Piemēram, graudu apstrādes laikā senajiem latviešiem svarīgi bija dziedāt un vēl svarīgāk – kādas dziesmas skanēja šo darbu laikā.

Pēc graudu kulšanas muzeja atjaunotajā maizes krāsnī tika demonstrēta arī saldskābmaizes cepšana, bet pēc tam – maizes godināšana pie lielā saimes galda.

Skaties video un uzzini vairāk!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
”Absolut Invite” bārmeņu konkursā uzvar ”Mākonis Coctails&Design” pārstāvētā komanda

“Absolut Invite” bārmeņu konkursā uzvar “Mākonis Coctails&Design” pārstāvētā komanda

23.martā, ”Mill Rīga” telpās norisinājās ”Absolut Invite 2017” bārmeņu konkurss, kurā notika cīņa par galveno balvu – iespēju piedalīties ”Absolut Invite” pasaules finālā – Zviedrijā, kā arī gada garumā kļūt par ”Absolut” sadarbības bārmeni, kopā apceļojot pasaules labākos bārus. Sīvā cīņā uzvaru izcīnīja ”Mākonis Coctail&Designe” pārstāvētā komanda, kuras sastāvā bija bārmeņi Rihards Piternieks un Ilmārs Munkevics.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas